Verslag (U21) Genk VV 1 - 2 RC Hades

FT: Genk VV 1 - 2 RC Hades

We wisten op voorhand dat het een zeer moeilijke wedstrijd ging worden. Hades had namelijk zeer indrukwekkende statistieken, en had vaak zeer overtuigend gewonnen van zijn tegenstanders (hoewel ze geregeld gebruik maakten van spelers komende uit nationale afdelingen). Toch was Genk VV niet van plan om alles zomaar uit handen te geven. Het team had zelf ook indrukwekkende statistieken, waarbij er in 8 achtereenvolgende wedstrijden niet meer verloren werd.

Genk VV kon profiteren van zijn beste ploeg. Martijn zoals gebruikelijk in het doel, met een 4-mansverdediging voor zich dat bestond uit Arno C. (LA), Vincent (CV), Sander (CV) en Diego (RA). Alleen besloot trainer Vincent om de 2 aanvallende linies aan te passen. Tegen het grote Hades was vooral het plan om het middenveld, zeer sterk te bezetten. Daardoor koos de trainer voor 3 man! Bert was de centrale man, Arno V. mocht de linkerkant van het centrum bezetten terwijl Olivier de rechterkant voor zijn rekening kreeg. Kapitein Kenneth kreeg de controlerende rol achter de 2 spitsen: Robin en Jonathan.

De eerste helft werd duidelijk dat dit een zeer goede keuze is geweest! Genk VV heeft héél compact gespeeld en positioneel nauwelijks cadeau's gegeven. Ook heeft het de eerste helft bij momenten zeer goed mogen combineren! Toch was Hades de ploeg die als eerst mocht juichen. Na goed combineren brachten ze hun spits alleen voor doel en kon hij in de hoek afwerken. Voor de rest was Hades in de eerste helft de betere ploeg. Genk VV kwam tot weinig kansen, maar heeft toch zeer weinig weggegeven. Door het compacte middenveld zocht Hades vaak de lange bal, maar ze konden weinig omzetten in echte kansen. Zo bleef de stand dan ook tot de rust: 0-1.

De 2de helft veranderde er niet veel. Hades bleef nog steeds de betere ploeg terwijl Genk VV weinig tot niets weggaf. En toch mocht Hades opnieuw zegevieren na corner. Positioneel stond Genk VV niet zo goed opgesteld, waardoor de man aan de 2de paal vergeten werd. Hij kon ongedekt afwerken op doel: 0-2. We wisten dat het moeilijk ging worden. Even later moest Vincent nog alles uit de kast halen om een gemaakte goal te vermijden! Met een spectaculaire omhaal zorgde hij ervoor dat de bal van de lijn werd gehaald!

Bovendien kreeg Hades zelfs nog een penalty! Wel een terechte, maar dit kon de grote steek betekenen. Maar, ze moesten eerst nog langs keeper Martijn, die al een meer dan degelijke match aan het keepen was! EN JA, hij hield hem! Martijn las goed de richting van de bal en kon hem met een parade de bal in corner verwerken! Dat moment liet alles veranderen. De hele ploeg kreeg een mentale boost!

En dat resulteerde dan ook in beter voetbal! De combinaties verliepen nog vlotter, en spits Robin verkeerde de 2de helft in bloedvorm. Nadat Hades achterin probeerde uitvoetballen, werd de bal naar de keeper gespeeld. De keeper probeerde verder te spelen maar gaf echter een zeer zwakke pas. Robin was goed gevolgd en kon zijn voetje ertegenzetten => 1-2! En de boost werd alleen maar groter!

De laatste 10 minuten waren dan ook volledig van Genk VV! Het goede voetbal bleef komen, en er werden nog veel kansen gecreëerd! Robin werd diep gestuurd en kon alleen op de keeper af. De bal diende alleen nog gelobt de worden, maar Robin trapte de bal vol op de keeper die daarna kon wegwerken. Vervolgens opnieuw een grote kans na een goede corner van Olivier. Robin won het duel en kon achterwaarts rakelings naast koppen! En hier bleef het niet bij! Opnieuw combineerde Genk VV héél goed. Na een voorzet van Jonathan die door alles en iedereen gemist werd belandde de bal op rechts bij Arno C. Hij zag Robin sprinten voor goal en bracht de bal voor. Robin won het duel, maar kopte de bal NET over de lat! In de laatste minuut was het weer zover. Alweer vond Genk VV zeer goed zijn medespelers in het centrum. Ingevallen spits Yves kon de bal afleggen voor Robin die op goal kon trappen, maar de keeper haalde hem nog net uit de hoek! Het mocht gewoon niet zijn!

Het bleef dus 1-2 tot het laatste fluitsignaal. Genk VV had zeker een punt verdiend, maar het geluk zat niet aan de goede kant!

Toch mag de ploeg zeker gefeliciteerd worden voor zijn héél sterke prestatie in deze topper! De verdediging gaf totaal niets weg. Veel duels werden gewonnen! Ook het middenveld stond zoals gepland, heel compact te voetballen. Vaak heeft Genk VV subliem kunnen combineren waaruit vele grote kansen ontstonden in de laatste minuten!

We hebben misschien verloren, maar Genk VV heeft op geheel eigenwijze getoond dat het verdiend op die 3de plaats staat! Hades kwam zoals verwacht met nationale spelers opdagen, maar ondanks dit toch maar met 1 doelpunt verschil het veld moeten verlaten! Er zat op het einde zelfs veel meer in, dat ene punt hadden we misschien wel verdiend!

Onze kwaliteit? De sterke teamgeest. Iedereen vecht voor elkaar en gooit alles in de strijd om die belangrijke punten mee naar huis te kunnen nemen!