Verslag (U21) Genk VV 4 - 1 KSV Hoeselt

Weer een gewonnen match achter de rug!

Zoals altijd kwam Genk VV met een 4-2-3-1 opstelling op het veld. Ipv Martijn stond vandaag keeper van de U17 Dennis in het doel. Vincent was wegens 3 gele kaarten geschorst voor vandaag, waardoor Tom plaats mocht nemen naast Sander in het centrale verdedigingsblok. Jo en Pieter waren vandaag de opkomende backs. Kapitein Kenneth en Bert waren het centrale duo waarin ze een driehoek vormden met de punt (Brecht) naar voren. Olivier op rechts, Tuur op links en Robin diep in de spits.

Genk VV zette al snel hoog druk op Hoeselt, waardoor ze moeilijk combinaties konden maken. Bijgevolg was Genk ook de ploeg die als eerst mocht scoren! Pieter zette zich goed door op zijn linkerflank en kon de bal voor doel gooien. Olivier dook onder de bal door maar Robin stond klaar om de 1-0 binnen te tikken!

Even laten mocht Genk VV opnieuw aanzetten. Na vele één-tijd combinaties kreeg Brecht de bal in zijn voeten. Met buitenkant voet en met de rug naar het doel speelde hij Robin aan die alleen op het doel kon sprinten. De keeper stond slecht opgesteld en na lob-achtige poging schoot Robin zijn 20ste van het seizoen binnen! 2-0! Verder konden beide ploegen weinig kansen bijeen spelen waardoor dit meteen de ruststand werd.

De 2de helft begon daarentegen minder spannend als de eerste. Er werd nog steeds hoog druk gezet maar er werden niet veel kansen meer gecreëerd. Na tien minuten moest zelfs de scheidsrechter het veld verlaten wegens een blessure aan de knie! Er kon wel voor vervanging gezorgd worden.

Een twintig-tal minuten later werd het wel weer spannend! Hoeselt kwam meer en meer aanzetten op de andere helft! Zo vonden ze hun spits die alleen op doel afstormde. Hij nam de bal in de lucht en goed op de voet => de 2-1 was een feit! Even later mochten we ook Dennis zeer bedanken! Opnieuw konden ze op goal afstormen, maar Dennis haalde uit met een parade waardoor de bal op de lat belandde! Dit had de match doen kunnen kantelen!

Toch bleef Genk goed voetballen! Jo was ondertussen opgeschoven naar de rechterflank en kon op doel afstormen. In de baklijn kreeg hij een duw in zijn rug en de scheids wees naar de stip! Brecht achter de bal, en kon in de linkerbenedenhoek de 3-0 op het bord zetten. De keeper stond in de grond genageld!

Ten slotte is ook de 4-1 te danken aan Jo! Na een goede actie in de laatste minuut stonden Jo, Tuur en Simon alleen voor doel. Jo stormde als een vliegmachine de rechterflank af en kon de bal nog net voorbrengen, voordat de keeper hem had (harde botsing was nog het gevolg). Simon stond op de goede plek en kon voor een leeg doel de eindstand op het bord zetten!

Conclusie: Na een vrij bewogen match houdt Genk VV de 3 punten in eigen huis. Na een halfuur verloor Genk wel spits Robin die met een verrekking het veld moest verlaten. Ook Jo had vandaag vele tikken te verduren gekregen maar had daarentegen wel de volle 90 minuten gespeeld!

De grootste sensatie van deze wedstrijd was echter Tuur. Naar eigen mening was hij heel gretig op zoek naar een doelpunt, maar wou het vandaag maar niet lukken! Dit zorgde voor een aantal hilarische taferelen op en naast het veld! Zijn "schreeuw van de pijn" nadat hij een grote kans erop had zitten was er toch één om te noteren!