Verslag (U21) E.Gingelom 1 - 1 Genk VV

Na verplaatsing op Gingelom heeft Genk VV voor de 3de keer in de terugronde puntenverlies geleden. Een 1-1 gelijkspel tegen nummer 8 uit de stand was uiteindelijk een lastig resultaat om vrede me te sluiten.

Coach Vincent werd door de vele afwezigheden vandaag genoodzaakt om een aantal wijzigingen door te voeren in het team. Wegens afwezigheid van vaste doelman Martijn moest Vincent Coen plaatsnemen in het doel. De verdediging zag er op één man na ongewijzigd uit. Pieter en Michiel op de backs, waartussen Sander en Bert plaats mochten nemen. Bert had op deze positie namelijk goede prestaties erop zitten in de match tegen Hoeselt. Bijgevolg werd zijn broer Tom doorgeschoven naar het middenveld, met kapitein Kenneth naast hem. Arno V. speelde op links en Olivier zoals gebruikelijk op rechts. Opgeroepen speler uit de U17 Vincent Warson speelde achter diepe spits Yves.

Het plein zag er in eerste instantie al véél beter uit dan de vorige confrontatie, toen de match werd afgelast. Toch werd het een bikkelharde eerste helft waarin er voor elke bal gestreden moest worden. Gingelom was in het begin de gevaarlijkste ploeg. Ze namen de touwtjes al snel in handen en zagen veel mogelijkheden achter de verdediging. Zo zocht Gingelom vaak de lange bal om de snelle spitsen aan kansen te laten komen. Genk VV daarentegen zocht zoals altijd de voetballende oplossing en zorgde na een halfuur voor het meeste gevaar. Toch konden beide ploegen de netten niet vinden in de eerste helft. We gingen rusten met 0-0.

Tijdens de rust hamerde trainer Vincent erop om attent te zijn met de grote oversteek die Gingelom vaak zocht. Desondanks liet Genk VV zich al snel vangen in de 2de helft. Op de counter speelt Gingelom een lange bal naar een spits op snelheid, die erin geslaagd was om voor het eerst in de wedstrijd de score te doen veranderen. Mentaal was het even zoeken om de draad terug op te pikken. Gingelom bleef met de lange bal de druk aanhouden en Genk VV creëerde weinig tot geen kansen.

Ondanks de vele kansen van Gingelom vond Genk VV terug zijn goede vorm. Meer en meer kansen werden gecreëerd, en ze werden alsmaar groter en groter. Na een goed opgebouwde aanval kreeg Arno V. de bal bij Olivier op de linkerflank. Hij had de ruimte om de bal in de 16 te brengen waarin er veel volk van Genk VV gepositioneerd stond. Tom deed de bal deviëren tot bij Yves, die hem staalhard in de netten trapte! De terechte 1-1 was een feit!

Genk VV bleef na de gelijkmaker de druk aanhouden en kwam nog tot héél goede kansen. Vanop afstand schoot Olivier staalhard op doel, maar kon de keeper nog net de bal wegduiken. 10 minuten later counterde Genk VV uitstekend en stond het met 2vs2 op de helft van Gingelom. Olivier kreeg een diepe steekpass op de rechterflank, vond Vincent W. alleen voor doel maar hij verslikte zich in zijn aanloop waardoor hij de bal volledig mistte.

Genk VV heeft de kansen gehad, maar kon de meeste niet ombuigen tot doelpunten. Bijgevolg moesten beide ploegen vrede sluiten met een 1-1 gelijkspel.

Door de vele kansen kan dit worden aangenomen als een zuur puntenverlies. Spits Yves maakte de verdiende 1-1 dat terwijl ook zijn 1ste van het seizoen was. En dit terwijl hij de volgende dag zijn 18de verjaardag mocht vieren! Voor hem een ongetwijfeld geslaagd weekend!

In de stand verandert er nauwelijks iets. Dit weekend werden er verschillende wedstrijden ingehaald, maar door dit gelijkspel en verlies van Kolmont tegen Hoeselt (1-4) komt Genk VV nu op gelijke hoogte met Kolmont. Dit terwijl beide ploegen 18 wedstrijden erop hebben zitten, en 3 punten voorsprong hebben op Stevoort en Herk Sport (beide hebben 19 gespeelde wedstrijden).