Verslag (U21) Genk VV 1 - 2 Zutendaal VV

FT: Genk VV 1 - 2 Zutendaal VV

Het heeft niet mogen zijn.
Ondanks alle vechtlust en inzet van onze genkenaren wist het geen punt te veroveren tegen leider Zutendaal VV.

Zoals altijd mocht Martijn plaatsnemen in doel. Ook de 4-mansverdediging bleef ongewijzigd door Tom op rechts te zetten, Pieter op links en Vincent-Sander als centraal duo. Voor hen stond vast duo kapitein Kenneth-Bert, met Brecht voor hen als infriltrerende man. Arno V. op links, Olivier op rechts en de spits die het bij aanvang van de wedstrijd mocht doen was Tuur.

Het eerste kwartier had Genk VV het zeer moeilijk om weerstand te bieden tegen het golvende Zutendaal. Al snel wist de leider al gevaarlijk te zijn en een aantal kansen bijeen te spelen. Toch konden ze het nooit afmaken waardoor Genk VV meer een meer vertrouwen begon te krijgen en sterker werd in duel. Spits Robin werd nadien ook nog gewisseld en kreeg al snel een grote kans waarin hij alleen voor doel stond. Toch wist de keeper de bal uit het doel te houden. Genk bleef sterk meevoetballen maar kon zelf helaas ook geen doelpunten maken. Beide ploegen moesten vrede sluiten met een 0-0 gelijkspel in de rust.

De 2de helft begon weer zoals de eerste. Zutendaal was het eerste kwartier weer de gevaarlijkste ploeg en kon ditmaal wel de netten vinden. 2x zelfs! Het eerste doelpunt werd gemaakt op een voorzet met het hoofd terwijl een Zutendaal-speler 10 minuten later op sublieme wijze een bal uit de lucht haalde en hem onhoudbaar in doel schoot. Het was snel duidelijk dat het een moeilijke, maar geen onmogelijke 2de helft ging worden.

Ondanks de 0-2 achterstand bleef Genk zich inzetten en toonde de ploeg vechtlust. Meer en meer duels werden gewonnen, meer kansen werden gecreëerd. Deze werden vooral langs rechts uitgespeeld. Diego verkeerde in bloedvorm en daar werd volledig van geprofiteerd! Na een aantal kansen moest er wel een goal vallen. En hij viel ook! Diego krijgt de bal kruiselings toegespeeld op rechts. Hij zet voor en vond Arno die zich alleen voor goal kon krijgen. Hij haalt de bal uit de lucht en duwde de 1-2 de netten in! Het geloof was weer volledig terug!

Kansen bleven komen, hoewel Zutendaal ook verschillende kansen heeft gekregen. Toch wist geen van beide ploegen nog een kans om te zetten in een doelpunt waardoor dit de stand bleef tot het einde. Genk VV ging de kleedkamers in met een 1-2 verlies maar het heeft zeker niet ondergelegen. Vechtlust en inzet waren gedurende een hele match van de partij. Een jammere opmerking is dat de ploeg wel topschutter Robin verliest voor de rest van het seizoen, maar de ploeg staat nog steeds trots, en verdiend op de 3de plaats!

Volgende week wacht Diepenbeek VV De Zwaluw ons op. Weer de kopjes omhoog en strijden voor de 3 punten!