Verslag (U21) Diepenbeek VV De Zwaluw 2 - 2 Genk VV

Genk VV heeft niet kunnen doen wat het moest doen. Na het verlies van vorige week grijpt Genk VV opnieuw naast de 3 punten en neemt het slechts een punt mee uit Diepenbeek.

Voor de match vonden er al een aantal tegenvallers plaats. Diego meldde zich noodgedwongen afwezig, en Tom voelde zich onzeker met zijn hamstrings. Toch kreeg trainer Vincent een sterk elftal tussen de lijnen. Martijn in doel, Michiel en Pieter op de backs terwijl kapitein Sander en Vincent zoals gewoonlijk het centrale duo vormde. Het middenveld zag er deze keer anders uit. Door afwezigheid van het vaste centrale duo Kenneth-Bert moesten Brecht en Olivier een nieuw duo vormen. Op rechts stond Jo, terwijl Jonathan plaats nam op links. De nummer 10 vandaag was Tuur, terwijl Yves de diepe man werd!

De eerste 5 minuten van de match was het even zoeken voor de Genkenaren. Door de vele afwezigheden was het natuurlijk net iets anders voetballen waardoor de aanval vaak niet voltooid kon worden. Diepenbeek was echter iets gevaarlijker maar kon zelf geen dreiging vormen voor een goed keepende Martijn. Hierdoor begon Genk zich meer en meer te herpakken en evenaarde de ploeg het niveau van Diepenbeek tot een tiental minuten voor het einde van de eerste helft. De combinaties lukten beter en Genk VV golfde meer en meer naar het doel toe. Een doelpunt dreigde niet meteen te vallen maar hij viel wel! Simon met een lange bal naar een sprintende Jonathan op links. Hij was sneller dan zijn man en kon alleen op doel afgaan! De keeper bevond zich echter een groot stuk voor zijn doel waardoor Jonathan besloot om de bal te lobben! Een perfect uitgevoerde lobbal over de keeper zorgde ervoor dat Genk VV de rust in ging met een 0-1 voorsprong. De winst was echter nog niet binnen. Het was duidelijk dat er meer kansen gecreëerd moesten worden en dat er attenter moest worden opgelet voor doel.

De 2de helft was de helft van keeper Martijn! Het spel beterde niet veel (van beide ploegen) maar Diepenbeek kwam toch tot een aantal kansen. Alleen stond er een ijzersterke doelman attent te wachten op elke afstormde bal waardoor het zeker niet makkelijk werd! Na een aantal uitkomende interventies heeft Martijn het gevaar verschillende keren geweken voor de ploeg! Toch kon het niet blijven duren, waardoor de gelijkmaker uiteindelijk toch is gevallen. Diepenbeek kwam 5 minuten voor het einde zelfs nog op voorsprong! Na die tegengoal vreesde iedereen wel een beetje voor het resultaat, maar ondertussen had Tom nog voor het tegendoelpunt beslist om zijn minuten te spelen.

En dat bleek inderdaad een heel goede beslissing te zijn! Olivier probeerde een minuut voor het einde flankaanvaller Jonathan aan te spelen, maar raakte de bal echter op een slechte manier waardoor hij richting de keeper ging. Door een miscommunicatie tussen de verdediger en de keeper mocht Tom profiteren van de situatie en kon hij ervoor zorgen dat Genk VV alsnog een punt uit de brand heeft mogen slepen!

In eerste instantie had niemand verwacht dat de wedstrijd zo kon verlopen. Echter door vele blessures en afwezigen is het toch zover gekomen! Uiteindelijk is de ploeg zeker tevreden om na een moeilijke wedstrijd alsnog een gelijkspel eruit gehaald te hebben!

Volgende week gaan we weer volop voor de winst. Bokrijk komt immers langs, waartegen Genk VV in de (reeds ingehaalde) heenwedstrijd 2-8 tegen gewonnen heeft!