Verslag (U21) Genk VV 2 - 0 Bokrijk Sport

De enige conclusie die er na deze wedstrijd terecht getrokken mag worden, is dat Genk VV opnieuw weet hoe het moet winnen. Kort samengevat was het ronduit een zwakke match van beide ploegen.

Ondanks de vele afwezigen wist trainer Vincent een stevig elftal neer te zetten. Martijn in doel, gecovered door Sander en Vincent. Pieter en Michiel namen plaats op de backs, terwijl Jo en Jonathan voor hen stonden. Het centrale middenveld bestond opnieuw uit een driehoek met de punt naar voren. Simon - Arno C. waren de centrale mannen, terwijl Arno V. in steun speelde van diepe spits Olivier.

De eerste helft begon erg sloom voor beide teams. Weinig kansen werden gecreëerd, en beide ploegen speelde erg non-chalant door het warme weer. Toch mocht Genk VV na tien minuten zegevieren. Op de rechterflank zag Jo een inkomende Arno lopen. Hij legde de bal mooi in het middenveld waarna Arno V. buiten de baklijn de bal keihard in het dak van de netten schiet! Zo hard zelfs dat de netten loskwamen aan de bovenkant. Het was dan ook even lachwekkend om te zien hoe de netten weer opnieuw aan het frame bevestigd moesten worden.

Verder gebeurde er niet veel speciaals. Het spel bleef slecht langs beide kanten terwijl het soms toch wel even bibberen was voor de Genkenaren. Ondanks de druk van Bokrijk kreeg doelman Martijn weinig werk.

Om zeker te zijn moest die 2de goal toch snel vallen. En uiteindelijk viel hij ook 5 minuten voor de rust. Kenneth behield goed het overzicht en zag Jo (die ondertussen opgeschoven was in de diepe spits) door de verdediging snijden. Eens hij erdoor was, was het een koud kunstje om met zijn snelheid de bal voorbij de keeper te leggen. Simpelweg legde hij de bal met binnenkant voet de bal in de rechterhoek: 2-0 en we gingen rusten.

Ondanks een uitbrander in de helft beterde het nauwelijks in de 2de helft. Vele spelers bleken afwezig te zijn in de match waardoor er vele fouten werden gemaakt en bijgevolg weinig kansen gecreëerd werden. Verder als uitbraken van Olivier en Jo, en een schietkans van Arno was er niet veel meer gebeurd. Een 2de helft om snel te vergeten.

Maar, het belangrijkste is dat we na een 1 op 6 weer de 3 punten weten te pakken. Zo kunnen we met een goed gevoel toewerken naar een volgende thuismatch, tegen Gellik!