Verslag (U21) Herk Sport 3 - 3 Genk VV

Genk VV pakt (verdiend) een punt mee uit Herk en heeft bijgevolg nog alles in handen voor de 3de plaats! Verder was het een wedstrijd dat van de 1ste tot de 90ste minuut spannend was!

Wegens vele afwezigen nam Genk VV vele U17 spelers mee naar Hasselt. Oa. Dennis verving afwezige keeper Martijn in doel. Arno C. op de linkerback, Jan (U17) werd rechterback terwijl centrale man Sander na lange tijd weer vergezeld werd door Arno V. Ook speelde Genk opnieuw met een driehoek met de punt naar voren op het middenveld. Jomme en Niels (U17) vormden het centrale duo, met kapitein Kenneth voor hen als spelverdeler. Brecht B. (U17) en Olivier speelden op de vleugelposities terwijl Vincent W. de diepste man was.

Al snel speelde Herk Sport een aantal kansen bijeen die meteen vertelden dat het een harde wedstrijd ging worden. Bijgevolg liep het snel fout voor Genk VV. Na een voorzet loste keeper Dennis de bal waardoor een goed gevolgde speler van Herk kon binnentikken. Het duurde even voordat Genk zich kon herpakken maar na tien minuten werden ze gevaarlijk. In de kleine baklijn kon Arno V. een bal binnentikken op de rebound die echter werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later mocht Arno C. een vrije trap nemen, die keihard op de paal belandde. Dit waren duidelijke signalen dat de aansluitingstreffer eraan zat te komen.

En hij kwam eraan! Jan, met de rug naar het doel, kreeg de bal in de voeten aangespeeld en kon Olivier snel en perfect een sublieme steekpass geven via de rechterflank. Olivier sneed naar binnen en verschalkte van dichtbij de keeper! 1-1!

Tien minuten was het bijna weer zover! Arno V. kon nogmaals van dichtbij binnentikken op de rebound, maar opnieuw werd hij afgevlagd voor buitenspel! Aan de andere kant even gevaarlijk! Herk speelde een grote kans bijeen waarbij een doorgebroken speler de bal keihard op de lat schoot! Maar nog geen 5 minuten voor het einde van de 1ste helft was het wel raak! Een Herk speler nam de benen met de bal en met een solo door de verdediging kon hij de bal naast de keeper tikken. Een actie die misschien iets te makkelijk oogde en voorkomen kon worden, maar de 2-1 was een feit! Meteen ook de ruststand.

Trainer Vincent zag dat het spel goed zat in de eerste helft, maar dat er in de verdediging wijzigingen moesten worden doorgevoerd. Pieter werd bijgevolg op de linkerback gezet, Arno C. schoof op naar het midden terwijl Arno V. weer op "de 10" werd gezet.

En dat zorgde meteen voor vonken! We waren nog geen 3 minuten ver in de 2de helft en het was al prijs. Pieter zette zich goed door op de linkerflank en kon de bal voor doel brengen. Arno V. zag de bal aankomen en na een goede aanloop kopte hij de bal in doel! 3de keer, goede keer en we stonden alweer gelijk!

De match bleef maar spannend met veel kansen langs beide kanten. Herk mocht toch weer als eerst zegevieren! Op vergelijkbare wijze viel de 3-2 na een solo door de verdediging! Genk VV gaf zich echter nog steeds niet gewonnen! De eerste actie na de 3-2 mondde na een duwfout op Brecht B. uit op een penalty! Arno V. kon bijgevolg zijn 2de van de avond binnentikken! En het stond weer gelijk!

Verder bleef het maar kansen regenen. Genk VV bleef aanzetten terwijl Herk zijn kansen vooral bijeen speelde in de laatste 5 minuten. De stand bleef echter steken op een gelijkspel, tot het einde!

Conclusie: Genk VV pakt verdiend een punt mee naar huis na een spannende match in Herk Sport. De laatste wedstrijd van het seizoen zal de grote beslissing geven m.b.t. de 3de plaats! Sp. Kolmont komt namelijk op vrijdag 25 april om 19.00u (!) op bezoek om de knoop door te hakken omtrent de 3de plaats! Alles geven dus!