Verslag (U21) Genk VV 4 - 0 Sp. Kolmont

Genk VV heeft gedaan wat het moest doen! Een héél seizoen lang bleek de 3de plaats het hoogst haalbare, en met deze winst hebben we die toch wel verdiend te pakken gekregen! Proficiat, Genk VV!

Voor de wedstrijd kreeg trainer Vincent nog het nieuws dat Vincent Coen afwezig ging zijn wegens ziek zijn. Bijgevolg kon Yves Jagenau de kern vervolledigen!
Verder zag de opstelling er als volgt uit: Een gebruikelijke 4-2-3-1 formatie om Kolmont van de grasmat te doen spelen:
Martijn
Pieter - Arno C - Sander - Michiel
Laurens (U17) - Bert
Olivier - Arno V. - Kenneth (c)
Tom

Al snel kwam Genk VV tot enkele grote kansen. Tot 2 keer toe kon diepe spits Tom zorgen voor een openingstreffer maar het mocht niet zijn. De 3de keer was echter de goede keer. Laurens zette zich stevig door op de rechterflank, en kon over de grond voorzetten op Vincent Warson (U17). In één tijd binnengetikt waardoor het al snel en verdiend 1-0 stond! Verder was het nog een interessante match voor beide ploegen, waarin Genk VV duidelijk de betere ploeg was met de meeste kansen. Ondanks de vele kansen bleef het 1-0 tot de rust.

De 2de helft verliep zoals de 1ste helft. Genk VV bleef hoog drukken waarop de verdediging van Kolmont geen antwoord wisten te vinden. Toch bleef het lang wachten op een 2de goal, waardoor trainer Vincent besloot om Simon diep in de spits te zetten. En dat resulteerde meteen in een doelpunt! De keeper van Kolmont probeerde de bal weg te werken maar raakte de bal volledig verkeerd. Zo viel hij recht in de voeten van Simon, die de ultieme afstraffing gaf voor de keeper zijn fout! En het stond 2-0!

Nadien was het alleen nog maar éénrichtingsvoetbal. Kolmont vond zelden nog antwoorden en kon niet meer dan 1 of 2 kansen bijeen spelen. Door de hoge druk vielen er dan ook nog meer doelpunten voor de Genkenaren! Simon in balbezit zag Olivier alleen voor doel gaan en speelde de bal perfect in de aanloop. Olivier in één tijd voorbij de keeper en het stond 3-0! De 4de en laatste was uiteindelijk ook nog een mooie afsluiter voor het seizoen! Olivier, Vincent W. en Arno V. zetten met zen 3en een mooie aanval in. Olivier zette zich door op rechts, haalde achterlijn en zette voor op Vincent. Hij liet de bal rollen waardoor Arno volledig alleen voor de keeper stond! Deze kans liet hij niet schieten!! 4-0 en de 3de plaats is binnen!

Na de match werd deze overwinning dan ook uitbundig gevierd. Trainer Vincent werd bedankt met een mand met flessen champagne, en het bier ging er in de kleedkamers natuurlijk makkelijk in!

Zo sluiten de GEW U21 van Genk VV een formidabel seizoen, met zijn ups en downs af op een verdiende 3de plaats!