Verslag (U21) KWS Alken 2 - 0 Genk VV (vriendschappelijk)

Ondanks het verlies werd vanavond duidelijk dat de spelers goed op schema staan met de voorbereiding. We speelden tegen de reserven A van KWS Alken, dus het spreekt dan ergens ook voor zich dat dit geen slecht resultaat genoemd kan worden!

Trainer Vincent had vandaag beslist om in een 4-2-3-1 opstelling te spelen. Een opstelling die hem zelf héél goed ligt, en op basis van de gang van deze wedstrijd misschien ook wel de meest geschikte voor dit seizoen! Dennis begon in doel, met voor hem een eerste uitvinding van de trainer. Backspelers Pieter & Jan speelden vandaag centraal in de verdediging. Niels & Jef kregen vandaag de gelegenheid om als backs afwisselend mee de diepte in te duiken bij aanvallen. Het middenveld werd ingenomen door een potentieel sterk duo, kapitein Kenneth en Jomme. Vervolgens speelden we met 2 vleugelspelers (links Olivier, rechts Dario). Arno werd achter spits Robin gezet om de ruimtes te kunnen infiltreren.

De match beloofde al snel interessant te worden. Beide ploegen kregen geregeld de kans om mooi voetbal neer te leggen op de grasmat. KWS Alken slaagde er echter meer in dan Genk VV om het uit te spelen in kansen, en 1 goal. Na een afvallende bal maakten de tegenstanders er na een twintigtal minuten 1-0 van. Na deze goal kregen ze dan ook die vele kansen, maar ze slaagden erin om tot 4 keer aan toe de bal ver over te schieten.Toch had die eerste goal niet veel invloed op het spel. Even later besloot de trainer om de driehoek in het middenveld om te draaien, wat ook net iets beter uitpakte en waardoor de Genkenaren het spel meer en meer in handen begonnen te krijgen. Zo gingen we met een 1 - 0 achterstand de rust in.

De 2de helft werd door die ingreep dan ook de helft van Genk VV. We speelden al snel een goede kans bijeen waardoor de bal bij Arno belandde. Hij nam de bal aan, dreef nog even naar het doel toe maar schoot de bal voorlangs. Hoewel we nog een tegendoelpunt erbij kregen (kopbal), bleef Genk goed aanvallen en bracht het afwisselend mooi voetbal. Wat misschien wel het meest opviel was de goede staat van de conditie van de ploeg. Er is overal natuurlijk nog wat werk aan maar de inzet was geen enkele minuut onzichtbaar!

2 - 0 werd het dus, maar het spel zag er zeker goed uit. De voorbereiding duurt nog een hele maand, en op dit tempo zal de ploeg er zeker staan bij aanvang van de eerste competitiewedstrijd! Volgende week zondag staat eerst nog de volgende vriendschappelijke wedstrijd voor de deur, waarbij Zonhoven VV ons komt bezoeken in Genk VV (13u)!