Verslag (U21) Genk VV 5 -3 Zonhoven VV (vriendschappelijk)

FT: Genk VV 5 - 3 Zonhoven VV

Na een boeiende wedstrijd heeft Genk nogmaals laten zien dat de conditie zeker op peil staat.

Met 2 geselecteerde keepers koos trainer Vincent ervoor om in de 1ste helft Dennis te laten starten, terwijl Martijn in de 2de helft het doel kon verdedigen. Verder in de basis stonden Pieter, Jan, Daan, Michiel, Olivier, Niels, Sander (c), Arno en Robin. Simon, Laurens en Martijn startten op de bank.

Al snel werd duidelijk dat Zonhoven VV een te duchten tegenstander was. Combinaties en diepgang verliepen zeer vlot, en Genk kon er in het eerste kwartier geen antwoord op vinden. Door de hoge druk van de Zonhovenaren kreeg de verdediging het moeilijk bij het uitvoetballen. En dat mondde snel uit in 2 individuele foutjes waarvan Zonhoven genadeloos profiteerde. De 0-2 achterstand was al snel een feit, en de kopjes gingen meer en meer hangen. Genk werd langzaam wakker maar niet snel genoeg om een 0-3 te vermijden! Na een goed uitgespeelde counter wisten ze weer de netten te vinden. 0-3 en het onmogelijke kwam meer in zicht. De trainer kon niet anders dan ingrijpen door een wijziging in de opstelling. En het was een goede! Genk kwam tot meer kansen maar had het nog steeds moeilijk met de gevaarlijke flankaanvallen van Zonhoven. Zo bleef de stand en het spel tot de rust hetzelfde.

De 2de helft kreeg Genk meer en meer de bovenhand. Meer duels werden gewonnen, en de backs konden ervoor zorgen dat de flanken van Zonhoven voor minder gevaar zorgden! Hierdoor kwam een goal van Genk zeker niet onverwacht aan. De basis van de goal lag bij Arno. Hij kwam van links in de baklijn terecht en kon de bal nog net bij Dario krijgen. Op zijn beurt kreeg ook Dario net de bal tot bij Simon, en die speelde de bal "op zijn Vossen's" met links tegen de netten! de 1-3 was een feit en we begonnen er meer en meer in te geloven.

Dat geloof versterkte alleen maar door een (voor Zonhoven) ongelukkige gebeurtenis. De verdediging probeerde uit te voetballen en speelde de bal naar de doelman. Deze wou uithalen maar een goed gevolgde Arno kon de bal van afstand blokkeren, waardoor de bal ineens in doel vloog! Een verassing, maar plots werd het weer mogelijk!

En inderdaad! Het was nog even wachten op een 3de doelpunt maar deze kwam er uiteindelijk. Na een diepgespeelde bal op Robin kreeg Genk een vrije trap op een gevaarlijke plek na een terechte duwfout. Olivier plaatste zich achter de bal en schoot de bal, alsof het niets was, simpel in de linkerwinkelhaak. De keeper kon de bal nog in het zijnet duwen maar dat was niet genoeg, het stond weer gelijk!

Genk VV bleef knokken terwijl de aanvallen van Zonhoven er niet meer uitkwamen zoals in de 1ste helft. De conditie van de Genkenaren was duidelijk beter in orde. Het duurde weer even maar de 4-3 kwam er dankzij Robin op het scorebord. Na een aanval door het midden kreeg Niels de bal op randje buitenspel bij Robin. De keeper stond te ver naar rechts waardoor de linkerhoek vrij open lag. 4-3, en we waren door het dolle heen.

Door alle vreugde heen bleven we knokken en maakten we er zelfs nog 5-3 van. Geen goal om U tegen te zeggen, maar het kon Simon niet deren. Hij haalde van ver uit waarna de keeper de bal lostte. Uiteraard grote vreugde bij de hele ploeg. Bij Simon was de vreugde het meest duidelijk nadat hij zeker 5 spelers nog kon uitkappen door te blijven draaien op de rechterflank. Hier mondde nog een goede aanval uit door ingevallen speler Dennis (Dario en Niels kregen harde tikken te verduren waardoor hij even veldspeler werd in de laatste minuten). Hij zette de bal goed voor maar Robin liet het afweten bij zijn controle.

Zo bleef het 5-3 tot het einde na een dolle wedstrijd. Het harde werk tijdens de trainingen loont op een mooie manier, en trainer Vincent weet duidelijk hoe hij de ploeg moet aanpakken om het team tot overwinningen te leiden. Nog een halve maand voorbereiding nu, met nog een oefenmatch (24/08 tegen Helson). Als het zo blijft doorgaan, belooft het zeker en vast een mooi seizoen te worden!

Ook willen we even vermelden dat we veel beterschap wensen aan de doelman van Zonhoven VV. Hij belandde ongelukkig tegen de paal na het 3de doelpunt van Olivier. Na de match moest hij worden afgevoerd met een ambulance. Veel beterschap!