Verslag (U21) Helson Helchteren 2 - 3 Genk VV (vriendschappelijk)

FT: Helson Helchteren 2 - 3 Genk VV

Onze jongens hebben het weer geflikt. Met deze zege kunnen we met vol vertrouwen aan onze eerste competitiewedstrijd beginnen.

Basiself: Martijn, Jan, Daan, Sander, Pieter, Kenneth, Niels, Jomme, Olivier, Arno en Robin.
Wisselspelers: Simon, Dennis, Stef en Dario. Deze jongens kregen de taak om een razende start te nemen en de wedstrijd snel in handen te nemen. En dat pakte goed uit! Het middenveld stond goed en de aanvallen kwamen er vlot achter elkaar. Het was dan ook niet lang wachten tot de 0 - 1. Olivier onderschepte op de rechterflank de bal en zag Robin de diepte induiken. Met een strakke pass kon hij hem bereiken waardoor Robin alleen voor doel stond. Een klein gaatje in de korte hoek volstond voor Robin om de 0 - 1 op het bord te brengen.

Genk VV bleef goed voetballen maar liet Helson af en toe toch dreigen. Zo kwamen ze alleen voor Martijn te staan, die nochtans goed was uitgekomen maar een penaltyfout moest begaan om de aanval af te stoppen. Hij kwam er nog vanaf met een gele kaart, maar de penalty was een feit. Gelukkig herstelde Martijn zich door het schot goed te lezen en de bal uit het doel te boksen!

Maar Genk verloor stilaan de greep op de wedstrijd. Helson viel meer aan en een doelpunt hing in de lucht. Na een halfuur speeltijd was het inderdaad zover. Een onhoudbare bal voor Martijn en het stond 1 - 1.

De conditie en de staat van het veld begonnen nadien het spel ook te beïnvloeden. Er was minder spektakel te zien met ook minder kansen. Toch wist Genk VV dankzij een parate diepe spits voor de rust alsnog op voorsprong te komen. Na een schitterende voorzet achter de verdediging gegeven door Jomme zag Robin zijn kans. Hij dook achter de verdediging en schoot de bal in één tijd het doel in. Zo werd het 2 - 1 en we gingen met een goed gevoel de rust in.

Na de rust is er niet veel veranderd. Het spel bleef hetzelfde maar de score veranderde onmiddellijk na de aftrap. Arno kreeg de bal cadeau op 20 meter van doel. Hij controleerde de bal goed en dreef naar doel. Hij kreeg de ruimte voor een schot, en haalde prachtig uit waardoor de bal in de winkelhaak vloog. Het stond dus snel 3 - 1 en de winst leek al binnen.

Ook na dit doelpunt bleef het spel onveranderd. Af en toe een kans voor beide ploegen maar veel spektakel gebeurde er niet meer. Wel wist Helson na een voorzet nog eens te scoren. Maar ook dit doelpunt hielp de Helchtenaren niet om nog een 3de erin te jagen.

Al bij al een goede, maar moeilijke match dus. De staat van het veld speelde zijn rol in de conditie maar Genk VV heeft stand kunnen houden na uitmuntende flitsen van Robin en Arno. Het is duidelijk dat het team klaar is voor de competitie. De spelers zijn goed op elkaar ingespeeld, en de sfeer zit er zeer goed in.

Volgende week zaterdag afspraak in Genk VV, want om 15u ontvangen we Lanaken VV. Op naar de eerste 3-punter van het seizoen!