Verslag (U21) FC Park Houthalen 0 - 1 Genk VV

Na een moeilijke wedstrijd heeft Genk VV de lijn van vorige week grondig kunnen doortrekken. 6/6, en we staan samen met Bregel Sport en SK Bree aan de leiding.

Basiself: Dennis, Niels, Sander, Daan, Pieter, Jomme, Laurens, Kenneth, Stef, Arno en Dario
Wisselspelers: Michiel, Jan, Robin, Simon en Olivier.

Genk VV startte gisteren minder goed als anders. Veel balverlies, passen die niet bij hun bestemming geraakten.. Het was veel middenveldvoetbal zonder veel kansen. Na een halfuur kwam ingevallen speler Robin nog in een fel duel met de keeper, waarna het licht even uit ging. Hij beslistte verder te spelen wat uiteindelijk nog heeft gezorgd voor het enige doelpunt. Een goede aanval door het middenveld waarin Kenneth en Jomme nog in betrokken waren, zorgde ervoor dat de bal bij Laurens belandde. Hij zag Robin de vrije ruimte in duiken waarna hij de bal voorbij de keeper kreeg! De 0-1 was een feit. Na deze goal werden we eindelijk wakker en begonnen we beter te voetballen. Echter kon er geen kans meer omgezet worden in een 2de doelpunt. Zo gingen we dan ook de rust in.

In de 2de helft veranderde er niet veel. Het spel speelde zich vooral af in het middenveld zonder al te veel kansen. Na een twintigtal minuten spelen kregen we 3 à 4 grote kansen, maar ook deze werden niet benut. Een kwartier voor het einde was het ook nog even bibberen nadat Jan een gele kaart kreeg wegens protest. Een rode kaart kon nog net voorkomen worden omdat het protest bleef aanslepen.

De overwinning is voornamelijk te wijten aan een goede verdediging. Af en toe leek Park gevaarlijk te zijn maar ze stoten telkens op onze stevige mannen. Dennis heeft buiten enkele plukballen en uittrappen geen zwaar werk meer gehad!

Kort samengevat was dit niet één van onze beste wedstrijden, maar wisten we wel stand te houden en te zorgen voor de 3 punten. Ook werd weer eens duidelijk hoe bepalend onze selectie kan zijn. Er kunnen er maar 11 spelers worden opgesteld, maar de hele selectie heeft ervoor gezorgd dat we opnieuw de overwinning op zak hebben.

Nu woensdag staat er een vriendschappelijke wedstrijd gepland tegen Standaard Elen om 19.30u (uitwedstrijd). Zoals altijd maandag training, en zaterdag de volgende competitiematch tegen Eendracht Mechelen a/d Maas!