Verslag (U21) E. Mechelen a/d Maas 1 - 1 Genk VV

Na een verdeelde wedstrijd zijn onze jongens niet verder geraakt dan een gelijkspel in Maasmechelen. De 1ste helft stond volledig in het voordeel van de tegenstander, terwijl het spel in de 2de helft volledig omkantelde tot onze kant.

Basiself: Martijn, Michiel, Daan, Sander, Pieter, Jomme, Laurens, Arno, Jef, Niels, Robin

Wisselspelers: Kenneth, Simon, Jan, Stef en Dario.

Een stevige start van Maasmechelen en een slapend Genk in de eerste minuten, was al genoeg om een doelpunt te incasseren. Na een flankaanval gevolgd door een schot op Martijn moest hij de bal lossen waarna ze konden scoren op de rebound. We moesten al snel achter de feiten aanlopen.

Maasmechelen bleef stevig voetballen met goede combinaties, maar onze verdedigers passeren bleef een moeilijke taak voor hen. Buiten die ene keer vroeg in de wedstrijd hebben ze geen grote kans meer gehad! Voor de rest kon Genk ook goed meevoetballen, maar in contrast tot Maasmechelen stonden we in de volledige eerste helft zwak te spelen, voornamelijk in de duels. Het moest gewoon beter in de 2de helft om de match te doen kantelen.

Goed gegronde woorden van coach Vincent hebben voor deze omkanteling kunnen zorgen. Het leek wel of de 2 ploegen van shirts hadden gewisseld tijdens de pauze. Van passing tot duels, gebeurde ineens bijna alle gebeurtenissen in het voordeel van Genk (op enkele overtredingen na). Dit volledig in tegenstelling tot de eerste helft! Vele combinaties resulteerden dan ook in verschillende kansen. Maar scherpte ontbrak, op Arno Vandecaetsbeek na.

Genk VV kreeg ronduit een kwartier voor het einde van de wedstrijd een vrije trap vanuit de rechterflank. Jomme zette zich achter de bal en slingerde de bal schitterend tot aan de 2de paal. Pieter stond klaar om hem binnen te koppen, maar Arno was ook aanwezig. Hij zag dat de bal iets te ver zou belandden, dus besliste hij om zich om te draaien, en er een omhaal uit te halen! En jawel, die belandde schitterend in de rechterhoek. Een pareltje dat ons op gelijke hoogte met Maasmechelen bracht.

Nadien bleven we goed voetballen en onze duels winnen. Vooral dankzij een sterk spelend middenveld. Met Laurens en Jomme, 2 kuitenbijters waren zo goed als alle ballen van ons. Ook in de verdediging kwam er geen enkele bal meer over ons, op één keer na. Ze kwamen alleen voor doel, maar Martijn kwam weer goed uit en belette hun spits tot scoren. Desondanks deze fase kon niemand van de verdediging iets verweten worden.

Enkele kansen volgde nog voor ons die voornamelijk vanuit de flanken kwamen, maar de stand bleef 1-1 tot het einde. Op basis van de 2de helft zat er meer in, maar een match duurt 90 minuten, en in die eerste helft zijn zij meer dan verdiend als "winnaar" de rust in gegaan. Een gelijkspel is in deze match de fairste uitslag geweest. En met 7/9, zijn we nog steeds ongeslagen!

Volgende week staat er een echte topper op het programma! Genk VV speelt zaterdag om 15u een derby tegen rivaal Bregel Sport! Veel volk wordt er altijd verwacht op dit soort duels, wees er dus zeker bij!