Verslag (U21) Genk VV 1 - 2 Bregel Sport

Genk VV heeft gisteren na een fel bevochten duel de 3 punten niet weten thuis te houden tegen rivaal Bregel. Een zuur verlies, want er zat veel meer in.

Met Dennis, Jef, Stef, Daan, Sander, Jomme, Kenneth, Niels, Dario, Arno en Robin gingen we Bregel te lijf. Olivier, Laurens, Michiel, Jan en Pieter startten op de bank.

Genk leek in de eerste minuten de touwtjes in handen te nemen. Bregel stond niet sterk te voetballen maar Genk VV kon er met grote kansen van Robin en Dario ook niet uitermate van profiteren. Even later was het toch zo ver! Kenneth stuurde Robin de flank op, hij kapte naar binnen en probeerde op doel te schieten, maar de tegenstander stopte de bal met de handen foutief af, in de baklijn! De scheidsrechter twijfelde niet en wees meteen naar de penaltystip! Arno zette deze om in de 1-0. Een perfect scenario leek het te zijn.

Het spel bleef ongewijzigd, op enkele grote kansen voor Bregel na. Schitterende reflexen van Dennis waren hard nodig om deze voorsprong aan te houden! De verdediging hield voor de rest goed stand, de kleine vinnige goudhaantjes van Bregel wisten er geen oplossingen tegen te vinden. Zo gingen we dan ook de rust in!

In de 2de helft ging het wat bergaf. We begonnen tammer te spelen en Bregel speelde beter en beter. Het duurde wel even maar de gelijkmaker kwam er nog, na een vrije trap die volgde uit een felle overtreding van Daan (die er overigens met geel vanaf kwam). Misschien was dit wel de boost die we nodig hadden.

En dat was er ook aan te zien. Genk VV kreeg weer grote kansen met Robin en Dario, maar efficiƫntie ontbrak ons weer. Ook werd de wedstrijd veel intenser. Duels werden feller bevochten waarvan vele hadden moeten beƫindigen met gele of zelfs rode kaarten. Toch bleef de scheidsrechter kalm en gaf hij enkele gele kaarten. Jef kwam er bij een fase nog goed vanaf! Hij kreeg de bal diepgespeeld en kon nog net voor de keeper bij de bal komen. Deze keeper kwam echter snel aangelopen en veegde Jef volledig onderuit. Hieruit volgde nog die grote kans van Dario, maar er zat zeker meer in.

In de laatste minuten ging het licht helemaal uit. Genk VV stond niet goed op te letten aan de eerste paal bij een vrije trap, waaruit zij weer konden scoren. Het voelde zuur aan om in die laatste minuut nog een tegentreffer te slikken, na zoveel kansen te hebben gehad.

Dit verlies best snel doorslikken en werken naar de volgende wedstrijd. Dan staat er een andere topper op het programma! Genk VV bezoekt SK Bree, opnieuw een te duchten tegenstander!