Verslag (U21) KSK Bree 4 - 2 Genk VV

Het heeft opnieuw niet mogen zijn voor Genk VV. Bree bracht beter voetbal en was de terechte winnaar in deze wedstrijd.

Basiself: Martijn, Jan, Sander, Daan, Stef, Kenneth, Niels, Jomme, Dario, Arno en Robin
Wisselspelers: Dennis, Laurens, Michiel, Pieter en Jef.

We wisten op voorhand al dat we de punten niet cadeau zouden krijgen. Bree gaf met vorige resultaten de indruk van de beste ploeg van de reeks te zijn. We waren gedeisd, en geconcentreerd bij de opwarming.

De match kende dan ook een goede start van beide ploegen. We voelden de sterkte van Bree, maar op de counter lagen er mogelijkheden. Zo is dan ook het eerste doelpunt gevallen. Kenneth speelde zich vrij centraal in het middenveld, en zag een zee van ruimte in het hart van de verdediging liggen. Arno zag het eveneens, en sneed naar binnen. Zijn directe man mistte zijn interceptie waardoor Arno alleen voor doel kon afwerken. 0-1, een droomstart.

Deze voorsprong duurde jammer genoeg niet lang. Bree combineerde goed waardoor hun rechterflank kon voorzetten op doel. Een moeilijk te verwerken bal, waardoor het ergste geval van een doelpunt viel. Een own-goal van Jan. 1-1, we moesten weer aan de bak.

We konden nog goed meevoetballen maar het was vooral Bree dat het meeste balbezit had. Toch wisten we net voor de rust nog eens tegen te prikken. Jomme speelde zich tussen de 2 laatste linies en zag ruimte in de verdediging. Robin dook erin, kreeg de bal net op tijd en nadien ook langs de keeper. Het zette ons weer op voorsprong, een ideaal scenario voor de rust in te gaan.

Tijdens de rust kregen we vele tactische aanwijzingen van trainer Vincent om de eerste 10-15 minuten zeker te overleven met een voorsprong. Het duurde haast nog geen minuut, vooraleer we deze toch tegenkregen. Bree toonde wilskracht en vloog als een raket de 2de helft in. 2-2 na een 45-tal seconden, en tien minuten later werd het zelfs nog 3-2. Alles werd moeilijker, onze passing kwam er niet meer uit dus moesten we vaak de lange bal opzoeken naar de spitsen. Bree bleef echter goed voetballen maar kwam ook niet meer tot grote kansen. Ze gaven zelfs nog ruimtes weg in de verdediging!

Zo konden Michiel en Pieter van rechts naar binnensnijden, maar ze konden hun schot niet langs de keeper mikken. We voelde wel dat er nog een gelijkmaker in zat. We moesten alles of niets spelen. Ballen naar voor pompen, over de verdediging gooien en onze kansen afmaken. Helaas lukte dit niet en was het Bree die 5 minuten voor tijd de genadeklap kon geven met een geplaatste bal in de winkelhaak.

Tegenover vorige week een minder zuur verlies, maar uiteindelijk zijn we op een betere ploeg gebotst. We hebben betere wedstrijden gespeeld, maar Bree was de verdiende winnaar. We blijven wel staan op de 3de plaats gedeeld met Park Houthalen en Turkse Rangers.

Volgende week komt Meeuwen. Het zal erom spannen om die 3de en 4de plaats, winnen is een must!

Op onze facebookpagina volgen er ook nog foto's van de wedstrijd, zeker eens kijken!