Verslag (U21) Genk VV 1 - 1 KSK Meeuwen

Na een spannende slotfase hebben we dankzij keeper Martijn een punt uit de brand gesleept. Een moeilijke en vermoeiende wedstrijd was het, maar vooral een leerrijke.

Startopstelling: Martijn, Jan, Daan, Sander, Stef, Kenneth, Niels, Dario, Jomme, Jef en Olivier
Wisselspelers: Arno, Robin, Simon en Michiel<

Dennis, Pieter en Laurens mistte de selectie met blessures. Diego ontbrak nog wedstrijdritme.

Bij aanvang van de match bleek Genk VV de touwtjes al snel in handen te nemen. In de eerste 10 minuten kwam Meeuwen al moeilijk over de middellijn, terwijl Genk VV voetballend probeerde te scoren. Ze gaven bij momenten ook veel ruimte weg in de verdediging wegens dekkingfouten, waaruit ook een goal ontstond. Kenneth onderschepte de bal in het middenveld en zag Jomme moederziel alleen staan voor doel. Hij kon de bal goed controleren en legde de 1-0 al snel tegen de netten! Een droomstart natuurlijk.

Toch durfde Meeuwen terugvechten waardoor de match beetje bij beetje kantelde. Beide ploegen kwamen zo tot verschillende kansen, waaronder een vrije trap tegen de lat van Kenneth en parades van Martijn. Toch was het Meeuwen dat na een halfuur als volgende de netten wist te vinden. Een uithaal van ver over Martijn, raakte de lat en botste nog het doel in. Zo bleef de stand tot de rust.

In de 2de helft verzwakte het spel en konden beide ploegen tot minder kansen komen. Vooral veel voetbal in het middenveld maar vele passes waren ofwel te hard ofwel te zacht en volgden door intercepties van beide ploegen. Grote kansen werden niet meer uitgespeeld. Wel nog interessante fases met onder andere een fase van Dario en Robin, waarbij Dario de bal niet tot bij Robin kreeg die daarna alleen tot doel af kon gaan. Ook een fase met Jomme waarin Meeuwen een hands-overtreding maakte in eigen baklijn. De scheidsrechter floot, maar wel in het nadeel van Genk VV. 2 fases die de match zeker konden kantelen.

Maar als er één fase was die het zeker kon veranderen, was het wel de penaltyfout begaan door Jan in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Alle hoop lag op Martijn, die dat ene punt volledig in zijn handen had. Het was lang stressen voor beide ploegen. Een van de meest spannende aanlopen om naar te kijken, maar wat volgt was haast niet te geloven. Een goed geplaatst schot in de rechterbenedenhoek, leek onhoudbaar maar Martijn bokste de bal weg alsof het niks was! Zo werd hij terecht de ultieme held van de match.

Genk VV blijft met dit gelijkspel op de 3de plaats staan met 8 punten, samen met Park Houthalen en Turkse Rangers (volgende tegenstander). E. Maasmechelen volgt met één punt achterstand, en Meeuwen met 3 punten achterstand. Na Turkse Rangers volgt Lanaken VV. 4/6 moet hier wel het minimum zijn. En na deze reeks van 2/12, zou dat wel eens deugd kunnen doen!