Verslag (U21) Turkse Rangers 2 - 4 Genk VV

Basiself: Martijn, Jef, Sander, Daan, Jan, Michiel, Niels, Kenneth, Dario, Arno en Olivier

Bank: Dennis, Simon, Pieter, Stef en Jomme.

Voor aanvang van de wedstrijd zag alles er even niet goed uit. We kampten met een aantal gekwetsten en spelers die onzeker waren om te startten. Toch geraakten de meeste speelklaar voor de wedstrijd.

Genk VV startte sterk aan de match. Er werd weinig tot niets weggegeven door een sterk spelende verdediging. Bovendien speelden we vele, gevaarlijke kansen bijeen. Maar het waren de Turkse Rangers die als eerst konden scoren. Nadat keeper Martijn de bal in de voeten van de tegenstander speelde, kwamen ze op voorsprong.

Ondanks de plotse tegengoal bleef Genk VV goed voetballen en bleef het kansen creëren. Een goal hing in de lucht en kwam er ook. Olivier kreeg de bal aangespeeld door Jef op de linkerflank en had veel ruimte om voor te zetten. Een schitterende bal achter de verdediging en voor de keeper waarop Michiel kon afwerken, via de paal en in het andere zijnet: 1-1. Nadien verzwakte het spel waardoor er niet veel kansen meer vielen. Genk VV ging bijgevolg met een gelijkspel de rust in. Alles was nog mogelijk.

In de 2de helft herpakten we onze vorm van in de vroege eerste helft. Genk bleef goed druk zetten en oogde gretig voor een volgend doelpunt. En die kwam er ook! De Turkse Rangers werden in de verdediging zodanig onder druk gezet waardoor ze de bal uitvoetbalden in de voeten van Niels. Hij trapte na aannemen meteen op goal, waarna de bal afweek en de keeper op het verkeerde been werd gezet! Zo kwamen we met een gelukje op voorsprong.

10 minuten later werd het zelfs tijd voor de 1-3! Kenneth trapte een corner laag over de grond, waarin (alweer) Niels goed op anticipeerde en de bal erin schoot! Dit konden we niet meer uit handen geven, het voetbal van Genk VV oogde beter dan dat van de Turkse Rangers, iets wat we al even hebben moeten missen van onze jongens.

Dit kende dan ook geen einde waardoor de 1-4 ook nog viel. Genk VV counterde scherp op de rechterflank met Dario. Hij schoot op doel maar de bal werd afgeblokt na een sliding van de tegenstander. Hoe dan ook bleef de bal goed liggen voor een hervatting waardoor Dario de bal nog tot bij Pieter kreeg, die volledig vrij stond aan de 2de paal. Hij had alle tijd om de bal rustig aan te nemen en hem vervolgens rustig in doel te trappen. 1-4, en het was zo goed als binnen.

Toch lieten we ons nog even vangen in de laatste minuten. Sander speelde de bal net iets te zacht terug op Martijn waarna de tegenstanders nog een goaltje konden meepikken. 2-4 werd de eindstand.

Genk VV doet vandaag een schitterende zaak door verlies van Bregel Sport (verlies 4-1 in Meeuwen) en E. Maasmechelen (verlies 13-2 in Bree). Zo komen we samen met Park Houthalen op de 3de plaats (11 punten) terwijl Turkse Rangers en SK Meeuwen op de 4de plaats met 3 punten achterstand volgen.

Volgende week VRIJDAG om 19.30u speelt Genk VV zijn uitwedstrijd in Lanaken VV. 3 punten zouden een logisch gevolg zijn uit deze match, maar altijd alle hens aan dek!