Verslag (U21) Lanaken VV 0 - 6 Genk VV

Lanaken VV 0 - 6 Genk VV

't is gebeurd! De heenwedstrijd eindigde op 7-0, en ook nu kon Lanaken niet veel weerstand bieden tegen ons voetbal!

Basiself: Dennis, Stef, Daan, Sander, Michiel, Kenneth, Niels, Dario, Jef, Olivier, Robin
Bank: Simon, Jomme, Jan en Brecht

In de eerste helft leken we al snel de touwtjes in handen te nemen door gevaarlijk te prikken in hun verdediging. Vele kansen werden gecreëerd, maar Genk ontbrak efficiëntie. Kenneth wist bijvoorbeeld voor de 3de keer dit seizoen de lat te vinden na een vrije trap, en Robin trapte ook al voor de 3de keer dit seizoen tegen de paal. Na een aantal kansen wisten we toch één om te zetten in een doelpunt. Kenneth speelde zich vrij in het middenveld en speelde de bal diep richting een tegenstander. Deze mistte echter volledig zijn controle waardoor Olivier alleen op doel kon afgaan. Hij trapte op goal, de keeper raakte hem nog even maar de bal vloog toch de rechterbenedenhoek in! Het werd tijd, die openingstreffer.

Weer een aantal kansen verder voordat de 2de goal viel. Opnieuw Kenneth die veel overzicht had op de verdediging. Robin zag een gat erin, kreeg de bal op het juiste moment toegespeeld en kreeg hem vervolgens ook voorbij de keeper! 2-0, meer dan verdiend na tientallen kansen. Zo bleef het duren tot de rust.

In de 2de helft lukte het iets beter en speelden we Lanaken van het kastje naar de muur. Na een schitterende aanval van Jomme, Olivier en Niels viel de 3de goal! Jomme legde breed tot Olivier waarna hij perfect teruglegde tot Niels die met alle gemak de netten vond. Meer doelpunten hingen in de lucht.

Het was wel even wachten maar ook de 4de goal kwam er nog. Simon kon zich sterk weren tussen alle verdedigers van Lanaken, struikelde nog even maar kreeg de bal alsnog bij Dario. Hij had alle overzicht en legde de bal slim naast de keeper! 4-0, en er was nog genoeg speeltijd over om de score te vergroten. Een goal dat beide spelers zeker verdienden, na een sterke wedstrijd gespeeld te hebben.

De 5de was de allermooiste van de dag. Na weer een goede aanval vond Dario Jomme op de rand van de baklijn. Zonder twijfelen haalde hij uit, en schoot de bal schitterend in de verste winkelhaak! Ook een doelpunt dat hij zeker verdiende na een sterke match van hem.

Ten slotte sloot Robin het doelpuntenlijstje af. Jef maakte met zijn snelheid de actie op de linkerflank en zag Robin volledig alleen voor doel staan. Hij legde terug waarna Robin het hoofd koel hield en de bal voorbij de keeper kreeg!

6-0 bleef het tot het laatste fluitsignaal. Genk VV heeft meer dan verdiend gewonnen, en had eigenlijk efficiënter moeten zijn na vele gemistte kansen in de 1ste helft. Eind goed al goed, na 6 goalen mogen we zeker niet klagen! Het is zeker een score dat deugddoet na een lange periode het doel moeilijk gevonden te hebben. In de 2de helft leek Genk er dan ook van te genezen!

Volgende week bezoekt Park Houthalen ons in Genk. We hebben onthouden dat het een stugge tegenstander is, nadat we maar met één goal verschil konden winnen in Houthalen. Hopelijk krijgen we weer zo'n massale opkomst van supporters zoals vandaag in Lanaken! Bedankt en tot volgende week!