Verslag (U21) Genk VV 4 - 1 Park Houthalen

Genk VV is erin geslaagd om een gouden zaak te doen in de competitie door thuis te winnen van rechtstreekse concurrent Park Houthalen. Een wedstrijd tegen een stugge ploeg, maar in de 2de helft heeft Genk de match kunnen beslissen.

Basiself: Martijn, Olivier, Daan, Sander, Jan, Kenneth, Niels, Jomme, Arno, Dario en Robin
Bank: Simon, Tibeau, Brecht, Pieter en Laurens

Met Tibeau en Brecht hadden we versterking uit de U17, terwijl Laurens na 2 weken uit te liggen met een knieblessure zijn wederoptreden maakte.

Kort samengevat was onze eerste helft niet de beste helft die we dit seizoen gespeeld hebben. Houthalen had het meeste balbezit, maar kon zelf geen kansen creëren door onze sterk spelende verdediging. Voornamelijk Jan had vandaag de perfecte tussenkomsten in huis! Maar verder was Genk VV ook niet gevaarlijk, tot een twintigtal minuten voor het einde van de eerste helft. Nadat Arno zich probeerde weg te draaien van de tegenstander, werd hij onderuit gemaaid in de baklijn. De scheidsrechter aarzelde niet en wees naar de stip! Jomme zette zich achter de bal, hield het hoofd koel & legde de 1-0 tegen de netten! Er werd gehoopt dat deze goal aanzette tot meer kansen van beide ploegen.

Maar dit was niet het geval. Het spel veranderde niet veel en er waren nog steeds veel glijpartijen nog door de slechte staat van het veld. Het was wachten tot een minuut voor het einde van de eerste helft vooraleer er weer gescoord werd. De bal bleef hangen in onze verdediging, waar Houthalen vervolgens van kon profiteren. We gingen ineens rusten met een gelijkspel, een kleine klap maar er was zeker nog niets verloren. Samen met trainer Vincent voelden we dat er meer in zat.

Het begin van de 2de helft kon vergeleken worden met het verloop van de 1ste helft. Eén grote kans kregen we wel nog uit de voeten met Dario en Niels. Dario met de goede voorzet tot Niels, die zich volledig alleen op op een 2-tal meter van doel bevond, maar er alsnog in slaagde de bal naast te koppen. 3 goalen in de laatste 2 wedstrijden bleken genoeg te zijn voor Niels :)

Nadat Robin en Dario gewisseld werden voor Pieter en Olivier, was het raak. Olivier, met één van zijn eerste baltoetsen op de flank, zag dat er mogelijkheden lagen voor doel. Hij besloot dan een voorzet-schot uit te voeren, die schitterend over de keeper en in het zijnet vloog! Een gouden wissel van trainer Vincent zorgde dus dat Genk VV weer op voorsprong kwam!

We kregen veel meer ruimte op het middenveld en de aanval werd makkelijker gevonden. Nadat we goed druk hebben gezet in het middenveld viel de bal in de voeten van Robin. Ook hij genoot van een zee van ruimte buiten de baklijn, en zag een gaatje in de linkerhoek die genoeg bleek te zijn om de 3-1 vast te leggen! De buit was bij deze half binnen!

Ook viel er nog een verdiende 4de doelpunt voor de Genkenaren. Nog steeds genoot het van veel ruimte voor de verdediging, waardoor medespelers makkelijker gevonden werden. Op die manier kreeg Arno de bal bij Jomme, die zelf ook vanop afstand uithaalde naar doel. Zijn schot week nog even af op een voet van de tegenstander, maar het was genoeg om de match volledig te doen beslissen!

Met deze uitslag doet Genk VV een schitterende zaak in de competitie, door Park Houthalen 4de te zetten op 3 punten achterstand waarop Turkse Rangers volgt door verlies op Bree met 6 punten achterstand! Onze achterstand op de 2 eerste ploegen blijft hetzelfde als voorheen: 4 op Bregel en 5 op Bree!