Verslag (U21) Genk VV 2 - 1 E.Mechelen a/d Maas

Genk VV heeft hard moeten strijden, maar is er toch in geslaagd de 3 punten thuis te houden! Met deze winst doen ze een schitterende zaak door zich nog steviger op die 3de plaats te zetten!

Basiself: Dennis, Sander, Daan, Jef, Stef, Kenneth, Laurens, Niels, Arno, Jomme, Robin
Bank: Dario, Olivier, Michiel, Jan en Pieter

Genk VV startte met een goede organisatie aan de wedstrijd, maar zelf lieten ze het afweten met de passing in de eerste 20 minuten. Het voetbal was niet vlot, waardoor Mechelen de touwtjes in handen nam. Vaak vonden ze hun diepe spits, maar de laatste pass zat niet in hun voeten waardoor er eigenlijk geen kansen werden uitgespeeld. Na een corner was het jammer genoeg wel raak. Een klap voor de Genkenaren, maar ze wisten zich wel te herpakken in de laatste 20 minuten van de eerste helft!

Genk kreeg meer balbezit en werd gevaarlijker. De grootste kans was voor Robin na een goed uitgespeelde aanval, maar hij schoot de bal voorlangs. We gingen rusten met een 0-1 achterstand.

Een pep-talk in de rust gaf weer goede moed & Genk won meer en meer duels in het middenveld. Er werden weer veel kansen gecreëerd maar efficiëntie ontbrak. Dit totdat Genk een vrije trap toegewezen kreeg vanuit de rechterflank. De trainer stond net op het punt om Kenneth te wisselen, maar deze vrije trap wou hij absoluut nog zetten (en maar goed ook). Hij zette zich achter de bal, slingerde hem tot de 2de paal waar Jomme kwam ingelopen. Jomme haalde er een halve omhaal uit, waarna de bal schitterend in de verste hoek, over de keeper vloog! Een prachtige manier om terug op gelijke stand te komen. Het smaakte alleen maar naar meer!

Genk werd gretiger voor dat 2de doelpunt en dat was te zien in hun spel. De passing kwam er veel beter uit, een goal hing in de lucht. Maar het duurde wel even, want de haren werden nog uit het vel getrokken na een nieuwe open kans van Robin! Even later was het gelukkig wel raak dankzij Olivier. Met een slechte controle van de tegenstander kon Olivier zich nog herstellen, en kon vervolgens de bal veroveren van hun laatste man! Hij kon nadien alleen op doel afgaan. De keeper kwam nog uit, tevergeefs want Olivier hield het hoofd koel en wist de netten makkelijk te vinden! Eén groot feest was het, van 0-1 achterstand terugkomen tot een 2-1 overwinning. Het doelpunt werd uitbundig gevierd & Genk ging meer dan tevreden de kleedkamers in!

Wat misschien wel het mooiste van deze speeldag geweest is, is het nieuwe puntenverlies van Bregel tegen Park Houthalen! Hierdoor loopt Genk VV 5 punten uit op Park, en staat het ineens op 2 punten van nummer 2 Bregel! En laat dat nu net het affiche zijn van volgende week zaterdag...

Laten we er een grote dag van maken door massaal op te treden tegen rivaal Bregel Sport en Genk VV te schreeuwen naar de overwinning! Tot dan!!