Verslag (U21) Bregel Sport 1 - 3 Genk VV

Een schitterende match vol spektakel was het. Genk kwam op achterstand maar herpakte zich door er nog 3 tegen de netten te krijgen! Met deze winst behaalt Genk 3 gouden punten en springt het over Bregel Sport naar de 2de plaats!

Basiself: Martijn, Jef, Sander, Daan, Stef, Niels, Laurens, Kenneth, Olivier, Jomme en Robin
Wisselspelers: Pieter, Arno, Michiel, Dennis en Jan

Tijdens de eerste minuten werd al snel duidelijk dat het een geladen match ging worden. De spanning zat er elke minuut in, maar echte kansen werden niet uitgespeeld. Vaak was er goed voetbal te zien maar ontbraken beide ploegen de laatste goede pass. Hoe dan ook was Bregel de ploeg die als eerst mocht juichen! Een bal door onze achterlijn heen en een miscommunicatie tussen verdediger en keeper deed de 1-0 op het bord verschijnen.

Genk gaf zich ondanks deze goal toch niet gewonnen! De organisatie stond nog steeds goed en in balbezit was het zeker gevaarlijk! Zo werd Robin diepgespeeld naar de linkerflank. Hij kon voorzetten tot bij Olivier en legde terug op Jomme. Het werd drukker in de verdediging dus moest Jomme een aantal keer kappen, waardoor er ruimte kwam voor Kenneth. Hij kreeg de bal toegespeeld aan plaatste de bal in de rechterhoek! Een schitterende aanval die voor de gelijkmaker zorgde.

Even later werd het zelfs 1-2! Robin kreeg de bal diepgespeeld dankzij Olivier op de rechterflank. Hij zag Jomme staan voor doel, maar speelde de bal te zwak zodat de verdediger kon bijbenen. De verdediger werkte weg maar Jomme kon het duel nog aangaan. Zo vloog de bal vol op Jomme, kaatste terug richting het doel en vloog zo over de keeper! Ineens stond Genk op voorsprong! Het harde werk werd beloond! De wedstrijd bleef spannend maar grote kansen vielen er niet meer. Genk mocht zo met een voorsprong de rust in!

In het begin van de 2de helft werd Bregel gretiger en aggressiever en had Genk het moeilijker om de aanvallen af te weren. Vele ballen eindigden nog wel bij keeper Martijn die goed stond op te letten, maar het bleef toch bibberen. Trainer Vincent moest ingrijpen waardoor het spel voor lange tijd weer mooi in evenwicht kwam! Bregel voelde dat er niet veel tijd meer overbleef en moest alles op alles zetten! Alle hens aan dek voor de Genkenaren! Dit betekende wel dat er in de aanval meer ruimte kwam, waaruit uiteindelijk van geprofiteerd kon worden! Een gevaarlijke counter waarin Arno de bal diep speelde tot vrije man Robin. Hij kon op doel afstormen, zag Kenneth volledig vrij staan en probeerde de bal naar hem te spelen. Een verdediger had de pass echter goed gelezen, kon tussenkomen maar raakte de bal ongelukkig waardoor de bal in doel vloog! 1-3, over & out voor Bregel & een gouden zaak voor Genk VV!

Zo gezegd zo gedaan. Genk was zeer gretig om die 2de plaats voor zich te winnen, en slaagde erin. Bregel blijft een punt achter ons, en Park Houthalen staat zelfs nog verder op achterstand door verlies tegen SK Bree. En dan zijn we er, SK Bree. Onze tegenstander van volgende week staat 5 punten voor Genk VV. De heenwedstrijd eindigde op 4-2 voor Bree, waarbij Bree toch wel de dominante ploeg was!

We geven ons zeker nog niet gewonnen, maar met een eventuele 2de plaats in deze competitie plaatsen we ons alsnog voor de betere reeks in het 2de deel van het seizoen!