Speeldag 11: E.Termien-GVV 3-7

Vorige week was er geen verslag omdat de ontgoocheling groot was na het zware verlies tegen Zwartberg. Vooral de manier waarop liet te wensen over.
Dit weekend een nieuwe wedstrijd tegen de buren van Termien. Net als ons hebben ze een B-ploeg in een A-reeks staan, doordat ze het elke week ook moeilijk hebben.
De gastheren begonnen het best. In de eerste tien minuten kwamen we verschillende keren goed weg. Stathi redde knap of zij verkwanselden hun kansen. We probeerden ook enkele malen gevaarlijk te zijn, maar de grote mogelijkheden bleven uit. We verdienden wel een penalty, maar de fout op Christian werd niet gefloten. Even later was diezelfde Christian aan het feest. Rik verlengde met het hoofd, Christian scoorde, 0-1. In het tweede quart overspoelden we de tegenstander. De druk was hoog en er werd prima gevoetbald. Na een fraaie actie kon Christian zijn tweede scoren op assist van Yonas, 0-2. Christian maakte enkele minuten later zijn hattrick, 0-3. Thijs was deze keer de aangever. Het liep nu vlot. Op hoekschop van Matthias reageerde Ryan alert om de 0-4 binnen te schieten. En het feest was nog niet voorbij. Stathi met de uittrap, Yonas zette zich sterk door om de 0-5 in het hoekje te knallen. Vlak voor rust kregen we een tegentreffer op hoekschop, 1-5. In het derde deel was het doel de concentratie hoog te houden. Dat lukte niet helemaal. Stathi lette goed op en behield de rust. Het spel werd wat bitsiger. De duels waren harder. De scheidsrechter deed verschillende rare beslissingen. Termien kreeg een strafschop, maar eerder was er een fout op Torian. Stathi redde eerst, maar was kansloos in de rebound, 2-5. Alex kon vervolgens in het vierde quart mooi de 2-6 in de bovenhoek krullen. Dan lieten we ons te makkelijk vloeren, 3-6. En Luca S. zorgde voor de einduitslag, 3-7, na knap voorbereidend werk van Yonas. Eindelijk nog eens een overwinning voor de jongens. Hopelijk geeft dit vertrouwen!!!

GVV: Stathi, Brian, Ryan, Torian, Jelle, Matthias, Rik, Alex, Christian, Mattia, Rafael, Yonas, Nik, Luca S., Thijs