Verslag (U21) Genk VV 1 - 5 SK Bree

Het heeft gisteren niet mogen zijn. Veel tegenslag en weinig geluk zorgde ervoor dat Bree al snel een 3-0 voorsprong had, waardoor het al snel moeilijk leek om bij te benen.

Basiself: Dennis, Jef, Sander, Michiel, Stef, Niels, Laurens, Kenneth, Olivier, Arno en Robin
Bank: Daan, Jomme, Simon en Pieter

Bree nam in het begin van de match de touwtjes snel in handen. In de verdediging was het opletten geblazen. Genk VV kreeg zelf ook al snel 2 grote kansen om op voorsprong te komen, maar kon ze niet afmaken. Bree daarentegen was dodelijk efficiƫnt! Door veel gevallen van balverliezen in de ploeg wist Bree al snel 3 keer te scoren in de eerste 20 minuten. Het werd moeilijk om nog een puntje thuis te houden, maar het gevoel was er wel.

Zeker nadat Genk nog tot 1-3 kon komen voor de rust. Na een terecht gefloten fout op de rechterflank werd een vrije trap gegeven. Olivier slingerde de bal achter de verdediging, waar Robin kwam ingelopen en de 1-3 binnenkopte. Bree verzwakte wat, werd minder gevaarlijk waardoor Genk meer doelpunten kon ruiken. Toch gingen beide ploegen met deze 1-3 stand de rust in.

In de 2de helft geloofde Genk er meer in waardoor Bree wel moest terugzakken. Veel balbezit aan de helft van Bree voor Genk maar echte gevaarlijke kansen konden niet uitgespeeld worden. Genk bleef lang vele pogingen ondernemen maar tevergeefs. Bree herpakte zich weer in de laatste 20 minuten van de 2de helft, kwamen weer tot kansen en konden opnieuw 2x scoren.

Een zeer pijnlijk verlies maar Bree was de terechte winnaar. Veel balverlies en andere foutjes in onze linies werden genadeloos bestraft. Misschien wel overdreven cijfers, maar zo houden we de voetjes op de grond en zullen we blijven vechten voor elk punt tegen eender welke ploeg.

Er is nochtans niets verloren. Bregel springt dit weekend over ons, maar speelt volgend weekend zelf in Bree. Mits een winst van de Genkenaren tegen Meeuwen SK springen ze weer naar de 2de plaats. Park houthalen blijft vervolgens nog 5 punten achter ons, maar we zouden al moeten verliezen in Meeuwen en thuis tegen Turkse Rangers om alsnog buiten die belangrijke top 4 te vallen, waar uiteindelijk alles om draait!