Verslag (U21) KSK Meeuwen 1 - 4 Genk VV

Voor de Genkenaren een leuke wedstrijd om in deel te nemen, maar voor de Meeuwenaren een iets mindere. Zespeelden met vuur om op buitenspelval te spelen, waardoor er vele stormlopen naar doel gebeurden.

Basiself: Dennis, Michiel, Daan, Sander, Jan, Niels, Laurens, Kenneth, Olivier, Jomme en Robin
Bank: Pieter, Simon, Martijn en Jef

Wegens een kleinere kern als anders werd trainer Vincent gedwongen om een andere tactiek te hanteren. Het was even zoeken in het begin maar Genk VV werd al snel gevaarlijk. Een eerste grote kans kwam er dankzij Niels, Robin en Jomme, waarbij deze laatste zijn hoofd net niet tegen de bal kon zetten. Maar dit was lang niet de enige kans. Olivier stuurde Robin even later diep langs de rechterflank. Jomme volgde goed aan de overkant, kreeg de bal en kon alleen voor doel schieten. Zijn schot vloog echter naast!

Zo bleven er vele kansen komen in het voordeel van Genk, maar het moest gewoon eens raak zijn. Na een nieuwe gevaarlijke counter werd Kenneth aangespeeld ter hoogte van de baklijn. Hij behield goed het overzicht en zette de bal voor tot bij Jomme en Olivier. Jomme maakte een goede schijnbeweging waardoor Olivier alleen voor doel kon afwerken! Eindelijk werd het 0-1, een verdiende voorsprong voor de Genkenaren.

Deze goal bleek voor de Meeuwenaren nog geen signaal te zijn dat ze met vuur aan't spelen waren. Vele gevaarlijke counters volgden weer maar het was moeilijk afwerken tegen een keeper die zijn hoek goed klein hield. Toch werd het nog 0-2 voor de rust. Michiel met de inworp op eigen helft aan de linkerflank. De bal leek uit te gaan maar Robin kon hem nog binnenhouden met een hakje en speelde Jomme vrij. Jomme speelde de bal tot bij Niels na goed gewacht te hebben tot het juiste moment. Zo kon Niels een rush maken tot het doel, liet de bal rollen waarbij hij de verdediger in de wind zette en kon ook de keeper volledig op het verkeerde been zetten door midden in doel binnen te schieten!

Zo bleef het tot de rust, kortom een leuke eerste helft met veel spelers in vorm bij Genk VV.

In de 2de helft leek Meeuwen een goede zet gedaan te hebben door hun backs beter te gebruiken. Zo wisten ze vroeg in de 2de de aansluitingstreffer te maken! Trainer Vincent anticipeerde snel en zette deze backs vast met 2 wingers, waardoor Genk weer zeer gevaarlijk werd! Minder kansen als in de eerste helft, maar als er een kans ontstond was het wel door onze uitstekende verdediging die de bron waren van zeer gevaarlijke counters. Kans na kans weer voor Genk, maar de laatste pass ontbrak of Genk mistte het doel. Tot dat ene moment dat Jef zich goed doorzette na een diepe bal. Jomme volgde weer heel goed en kon er genadeloos zijn voet tegen zetten! 1-3 werd het, het leek over en out voor Meeuwen.

Zeker nadat de 1-4 viel. Pieter met de inworp over alles en iedereen waardoor opnieuw Jef zich goed kon doorzetten op de linkerflank. Hij zette hoog voor waardoor Robin volledig alleen aan de 2de paal zijn doelput meepikte.

Kort samengevat was het een zeer interessante en leuke wedstrijd voor Genk VV. Meeuwen speelde volledig in de kaart van ons waardoor vele kansen tot 4 doelpunten hebben geleid. Een match goed voor het vertrouwen van iedere speler, van de keeper af aan tot al onze sterk spelende verdedigers en gevaarlijke aanvallers.

En wat misschien wel het mooiste nieuws is: Bregel verloor van Bree! Op die manier schuift Genk VV op naar de 2de plaats! Volgende week verdedigen ze deze plaats in de laatste match van de heenronde tegen de Turkse Rangers!