Verslag (U21) SK Bree 1 - 0 Genk VV

Een moeilijke wedstrijd was het, maar in tegenstelling tot onze vorige confrontaties is dit toch wel een meer terechte resultaat.

Genk VV startte met Dennis, Jan, Sander, Arno C., Jef, Michiel, Arno V., Niels, Kenneth, Dario en Robin. Diego, Olivier, Pieter en Martijn namen plaats op de bank.

De wedstrijd begon al snel met dreiging vanuit SK Bree. Maar door een goede laatste linie en een goede keeper zijn er geen doelpunten uit kunnen komen. Ondanks de kansen van Bree, waren de best uitgespeelde kansen in de eerste helft zeker en vast voor Genk VV. 2x kwamen de jongens er zeer mooi uit op counters mede dankzij ons sterk spelend middenveld. Kenneth kreeg de bal door de verdediging naar Robin, die samen met Dario alleen voor doel kon gaan. Robin haalde de kleine baklijn, legde opzij voor Dario maar door de slechte staat van het veld verslikte Dario zich in zijn controle waardoor de bal alsnog bij de doelman belandde.

Maar dit was niet de enige grote kans. Niet veel later stuurde Jef Robin weg langs de linkerflank, vergezeld door meerdere verdedigers. Hij schakelde zijn man uit en legde terug voor Kenneth, maar zijn schot ging minder dan een meter voorlangs.

Er kwamen ook nog enkele kansen voor Bree maar zelf konden ze het ook niet afmaken. Tot ze een vrije trap kregen op een zeer gevaarlijke plek, op de rand van de baklijn. Het schot ging rakelings over de muur en Dennis had geen verhaal tegen het schot. 1-0, en we gingen rusten met een achterstand.

In de 2de helft waren de betere kansen voor Bree. We mogen vooral doelman Dennis bedanken voor deze score nog op het bord te houden door zijn schitterende reddingen bij één-op-één situaties. Genk VV kreeg nog kansen, maar de beste kwamen uit stilstaande fases. Arno kreeg zijn kopbal niet binnen het kader, en Jan mistte na een vrije trap op een haar na de gelijkmaker. Desondanks bleef het bij deze score, en gingen we toch met een zuur gevoel de kleedkamers in. Er zat meer in die eerste helft.

Al bij al mogen we nog vrij tevreden over de wedstrijd. In tegenstelling tot onze vorige confrontaties hielden we het nu bij het kleinste verschil, en heeft het niet veel gescheeld om er een gelijkspel uit te slepen. Ook hebben we gezien dat er mooie combinaties werden gemaakt. Dit zijn zeker feiten die we moeten onthouden, en waar we verder op moeten bouwen naar de volgende wedstrijden toe!

Volgende week ontvangen we Weerstand Koersel in Genk VV. Deze heeft dit weekend met 3-1 kunnen winnen tegen gekende tegenstander Bregel Sport. Zelf is dit een volledig onbekende ploeg voor de meeste jongens, maar dat is net het mooie van dit systeem.
Elke match is een match om naar uit te kijken. Altijd zal het bikkelhard strijden worden voor de punten!

Volgende week de 3 punten thuishouden is de opdracht!