Verslag (U21) Weerstand Koersel 1 - 5 Genk VV

Gisteren is gebleken dat de Genkenaren de netten opnieuw wisten te vinden. Een dodelijke efficiëntie in de 2de helft zorgde voor deze ruime overwinning.

Selectie

Genk VV startte met Dennis, Jan, Sander, Arno C., Pieter, Stef, Arno V., Dario, Kenneth, Olivier en Robin.
Daan, Simon en Jef startte op de bank.
Niels en Jomme werden opgeroepen voor de reserven, terwijl Diego, Martijn en Michiel afwezig waren.
Laurens ligt nog steeds in de lappenmand.

1ste helft: In het teken van Koersel, met een efficiënt Genk

Bij aanvang van de eerste helft was het duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. De staat van het veld zorgde voor de moeilijke controles, en Koersel bleek een geduchtte tegenstander te zijn. Toch was het Genk VV die in de eerste minuut al voor groot gevaar zorgde. Kenneth stuurde Robin de flank op, maar stond er alleen voor. Hij wist 2 spelers uit te schakelen, en kon nog net schieten op doel. De keeper moest meteen paraderen met een goede redding waardoor de bal in corner vloog.

Veel kansen erna kreeg Genk VV niet meer. Koersel speelde ons middenveld zoek en zorgde voor meer dreiging dan Genk VV deed. Keeper Dennis was goed wakker en pakte uit met 2 schitterende reddingen. Eén op een doorgebroken speler, en een andere op een goed geplaatste vrije trap. Ook de verdediging deed schitterend werk door duels te winnen, maar het middenveld had het echt moeilijk met de snelle technische mannen van Koersel. Maar als Genk VV de bal kon recupereren en op eigen tempo kon opbouwen, was het meteen raak. Opbouwend vanuit de verdediging belandde de bal bij Kenneth. Hij zag Olivier ideaal geplaatst staan voor een loopactie alleen naar doel, maar hij schampte de bal. Robin was nog net op tijd om de aanval verder te zetten en kopte de bal over de verdediging, richting Olivier die goed op de buitenspelval lette. Hij kon alleen afgaan naar doel, en kon de bal vanuit een scherpe hoek in de korte hoek plaatsen! Een beetje tegen de gang van het spel in kwam Genk op voorsprong.

Koersel moest en zou scoren

De dreiging kon natuurlijk niet blijven aanhouden zonder een goal te incasseren. Toch gebeurde het op onverwachtte wijze. Na een corner belandde de bal in de voeten van een Koersel-speler die volledig vrij in doel kon trappen. Een geval van miscommunicatie in de verdediging, dat zeker vergeven kan worden op basis wat nog zal komen.

Half-time: geschenk van de KBVB

Nog voor de wedstrijd begon kregen we te horen dat de scheidsrechter, die moest aantreden voor de wedstrijd van de reserven, beslistte om hun wedstrijd te afgelastten. Afgevaardigde Silvio kreeg dit te horen en beslistte samen met trainer Vincent om nog snel Niels en Jomme op de feuille te zetten. Helaas konden ze pas optreden in de 2de helft, wat uiteindelijk toch wel een belangrijke zet geweest is.

Niels als balvaste man, Jomme diep in de spits

Genk VV moest terug balrecuperatie in het middenveld krijgen. Niels was DE man die we mistten, en was misschien wel de zet van de match om alles te doen kantelen. Genk VV wist inderdaad direct de bal in de ploeg te houden. Ook Jomme won zijn duels en kaatste vaak goed terug waardoor Genk VV van meer balbezit kon genieten.

Omkanteling zorgde voor de voorsprong

Meer balbezit zorgde natuurlijk voor meer dreiging op de helft van Koersel. De rollen waren omgedraaid, en Genk VV was efficiënt zoals we het nog niet vaak hebben kunnen zien. Een diepe bal vanuit de verdediging zorgde ervoor dat de bal bij Robin belandde. Hij kopte de bal opzij voor Arno V., terwijl Dario meteen doorhad dat er een gat lag in de verdeging. Ook Arno V. zag dit, speelde de bal mooi tussen 2 verdedigers in waardoor hij Dario alleen voor doel lanceerde. Hij hield het hoofd koel en koos ook voor de korte hoek: 1-2.

Nog een goal, en nog één, en nog één

Voor de verandering scoorde Genk ook eens op een stilstaande fase. Een vrije trap op de linkerflank zorgde voor de 1-3! Jomme zette zich achter de bal, draaide bal schitterend naar Arno V. die goed voor zijn man dook en zelfs eerder was dan de keeper om de bal in het doel te koppen! 1-3 en de kopjes van Koersel gingen wat hangen. Dit allemaal was het recept voor de 4de en de 5de treffer. 2 mooie, uitgespeelde kansen die werden omgezet in doelpunten. Ze vielen allebei op dezelfde manier, een bal naar de linkerkant, balletje terugleggen voor doel en een inlopende man die de bal binnenlegde. Eerst was het Kenneth die teruglegde en Jomme die binnentrapte, en anderzijds Jomme die teruglegde op Robin, die nog op een "twijfelende wijze" (woorden van Simon, de bal botste op de grond en vloog nog hoog het doel in) de bal binnen in het kader schoot.

Genk VV was dus na een lange tijd nog eens goed efficiënt waardoor het kon uitpakken met een ruime overwinning. Volgende week is er geen wedstrijd door het carnavalsweekend. Vrijdag wordt er nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen de U17, maar de volgende competitiematch is pas over 2 weken, thuis tegen Thes Sport Tessenderlo!