Verslag (U21) DH Jeuk 3 - 3 Genk VV

Trainer Vincent zei het nog voor de wedstrijd: "De laatste wedstrijden hebben we vaak spelers moeten doorsturen naar de reserven. Maar nu is er iedereen bij. Ook als Jomme erbij is, zijn we nog niet met lege handen naar huis moeten gaan." En zo wat het dus. Na een spannende wedstrijd zijn beide ploegen niet verder geraakt dan een gelijkspel. Een terechte uitslag nadat beide ploegen even gevaarlijk voor de dag kwamen. Het was voor Genk VV een belangrijke wedstrijd voor de klassering. Dit was een gemistte kans voor aansluiting bij de top, maar een gelijkspel behalen op DH Jeuk is nooit een slechte zaak.

De selectie

Genk VV startte met Dennis, Stef, Jan, Sander, Arno C., Laurens, Arno. V, Niels, Dario, Jef en Jomme. Martijn, Robin en Daan bleven op de bank. Diego, Michiel, Olivier, Kenneth en Pieter waren afwezig.

Slechte start, maar we herpakten ons

Genk VV had nochtans een sterke wind mee, maar zoals het de laatste keren al meer gebeurd is oogde Genk zwak in de eerste minuten van de wedstrijd. Jeuk had er bijna goed van kunnen profiteren, maar keeper Dennis stond weer paraat om een vroege tegengoal de beletten. Genk werd gelukkig wat wakkergeschud en kon het evenwicht beter herstellen in de volgende minuten van de wedstrijd. Hier en daar nog een goede kans, maar we stuitte vaak op een goede keeper aan de overkant.

Jeuk werd gevaarlijker, Daan straftte inefficiëntie af

In het laatste kwartier van de eerste helft kregen we het moeilijk met constante dreiging van Jeuk. In de verdediging kregen we de ballen niet meer goed weggewerkt waardoor Jeuk vaak kon opikken en weer onze richting uit kon komen. Mede dankzij onze goede duelkracht vanachter en een goede keeper hebben we die 0 op het bord kunnen houden. Een doelpunt hing eigenlijk in de lucht voor Jeuk, maar het volledige tegendeel gebeurde aan de overkant! Jeuk probeerde vanachter uit te voetballen waarbij een linksback de keeper terugspeelde. De bal hobbelde door de slechte staat van het veld waardoor de keeper zijn controle mist. Daan zette goed druk, kon de bal veroveren en kon makkelijk de 0-1 tegen de netten leggen! Op dat kwartier gezien misschien een onverdiende voorsprong, maar het was wel een broodnodige zo dichtbij de rust.

Een sensationele start van de 2de helft

De wind nam sterk af bij aanvang van de 2de helft, maar dat zorgde niet noodzakelijk voor minder spektakel. Integendeel zelfs! Het begon al heel snel, na een handsbal van Arno C. in de 16. De penalty werd onhoudbaar hard in doel geknald waardoor Jeuk al snel op gelijke stand werd gebracht. Even later was het zelfs weer prijs! Jammer genoeg aan dezelfde kant van het veld. Na slecht uitverdedigen belandde de bal op de rand van de 16 bij een middenvelder van Jeuk, die van ver uithaalde op doel en de bal laag over de grond in de linkerhoek schoot. Ineens stonden we op achterstand na nog geen 5 minuten spelen in de 2de helft. Het was even slikken.

Arno V. met een sterke 2de helft

Vandecaetsbeek solliciteerde voor man van de match in de 2de helft. In de 1ste was hij vaak wat afwezig maar nu kon hij zorgen voor 2 doelpunten! De eerste viel na een goede aanval van de Genkenaren. Laurens in balbezit zag Arno goed infiltreren en speelde de bal tussen de verdediging. Arno kwam alleen voor doel en schoot de bal staalhard laag in de recherhoek! Een mooi doelpunt dat ons weer op gelijke hoogte bracht. Zijn 2de doelpunt liet nog even op zich wachten nadat er nog wat kansen gevloeid zijn aan beide kanten. Zo pakte Dennis nog eens uit met een parade waardoor de bal in corner vloog! Aan de overkant was Arno nog eens in balbezit in liep de baklijn in. Een zuivere fout werd op hem gemaakt waardoor de bal op de stip belandde! Ook aan onze kant dus een penalty, en Arno zelf mocht hem omzetten in zijn 7de van het seizoen! Het werd 2 - 3.

Het mocht weer niet zijn

We leken even de 3 punten naar huis te pakken en een goede zaak te doen in de competitie, maar Jeuk wist gelijk te maken na een corner. Opnieuw moesten we een doelpunt slikken op een stilstaande fase, het was moeilijk te begrijpen. Verder kregen we nog hele grote kansen waarbij Niels 2x een groot aandeel in had. Een eerste keer brak hij goed door op de rechterflank en zette hij goed voor. Robin kwam goed ingelopen maar was te dichtbij de doelman om een winning goal eruit te slepen. Een 2de grote kans lag volledig in Niels zijn voeten. Hij kon nog maar eens doorbreken naar doel. Hij stond er alleen voor met wat verdedigers in zijn rug, maar trapte de bal rakelings over het doel. De hele ploeg trok zich de haren uit het hoofd. Aan de andere kant speelde Jeuk ook nog wat kansen bijeen, maar grotere kansen vielen er niet meer. Op die manier hadden de broers Grochowczak op hun eigen manier een belangrijk aandeel in dit gelijkspel als eindresultaat!

We doen een niet-al-te-beste zaak in de ranking, want met dit gelijkspel blijven we met 8 punten steken op de 7de plaats. Enkel Bregel blijft achter ons. Volgende week komt leider Bree op bezoek. We kennen onze tegenstander maar al te goed, en we zullen er alles aan doen om deze keer niet met lege handen te moeten achterblijven!