Verslag (U21) Genk VV 0 - 1 SK Bree

Na een felbevochten match heeft Bree de 3 punten mee naar huis genomen. Een gelijkspel was misschien een meer terechte uitslag, maar daarvoor moesten de kansen beter worden afgewerkt.

De selectie

Genk VV startte met Martijn, Jan, Arno C., Sander, Stef, Dario, Niels, Laurens, Arno V., Jomme en Robin. Michiel was de enige die startte op de bank. Afwezig waren Kenneth, Simon, Diego, Olivier, Daan, Dennis, Pieter en Jef.

Moeilijke eerste helft

In de eerste helft was het voor de Genkenaren vooral zoeken hoe we Bree het best konden aanpakken. In het begin was de beste kans voor Bree na een bal die op de paal belandde, maar Genk heeft zeker en vast ook grote kansen gehad. Zo kon Robin niet afwerken voor de keeper. Aan de andere kant beleefde geel-zwart veel gevaarlijke situaties met corners dankzij de grote mannen van Bree. Onze verdediging was er gelukkig goed tegen opgewassen, en Martijn speelde ook een goede wedstrijd na goed uit zijn doel te spelen en een bal van de lijn te houden. Ook spatte een pegel uit een vrije trap keihard neer op de deklat. Maar de grootste redding kwam van verdediger Jan. Na een gevaarlijke aanval had een speler van Bree een opendoelkans. Hij trapte op doel maar had niet verwacht dat Jan er nog bij kon geraken. Hij onderschepte met een geweldige sliding waarna de bal in corner vloog.

Rust, er waren kansen

De coach heeft het nog duidelijk gezegd. Als Bree zou scoren, zou het ofwel via hun nummer 9 gebeuren, of op stilstaande fases. Aangezien we de vorige weken al vaker op dit soort situaties geklopt werden werd er nog op gehamerd dat we moesten opletten. Jammer genoeg hadden we alweer prijs in de eerste minuut van de 2de helft. Na een corner liep een speler van Bree zich vrij, wou de bal in eerste instantie doorkoppen maar deed de bal in doel belandden. We moesten alles op alles zetten om aan de andere kant van het veld ook eentje te prikken.

Gevaarlijkste kansen voor Genk VV

En zo werd er meer aanvallend gespeeld waaruit betere kansen vloeide. Een aantal goede vrije trappen en corners van Jomme en Arno V. werden gegeven, enigzins zonder succes. Verder probeerden we de aanval zo goed als mogelijk te benutten. Zo werden Robin en Dario nog eens gelanceerd richting doel, maar hun afwerking was veel te zwak om de keeper te verschalken. Ook Niels kon er eens tussendoor glippen, maar werd alsnog afgestopt. Een gelijkmaker zat er niet meer in, en met het ultra-aanvallend spel lagen er veel ruimtes achterin waar Bree (gelukkig) geen profijt uit kon halen. 0 - 1 werd de eindstand.

Met dit resultaat blijft Genk VV steken op een 7de plaats en kan het niet veel meer behalen dit seizoen. Volgende week staat er tornooi in Sporting Hasselt op het programma, waar ook nog een uitgebreid verslag van zal volgen. Directe concurrenten Bregel, Brustem, KDH Jeuk en W. Koersel zullen we daar ook nog tegenkomen!