Verslag (U21) Genk VV 1 - 2 Thes Sport Tessenderlo

Een moeilijke wedstrijd met veel afwezigen aan onze kant resulteerde in een verlies voor de Genkenaren. Beide ploegen hadden het moeilijk met de slechte staat van het veld, maar het was toch Thes Sport die met de punten kon gaan lopen.

De opstelling

Genk VV startte met Dennis, Sander, Arno C., Pieter, Daan, Tibeau, Niels, Dario, Olivier, Kenneth en Robin. Maarten, Michiel en Laurens, die overigens terugkeerde uit blessure, zaten op op de bank. Simon, Stef, Jomme en Jan waren op vakantie, terwijl Arno V. en Martijn geschorst waren.

Een slome start

Veel spektakel bracht de eerste helft ons niet. Veel ballen gingen over de zijlijnen, en als er diepgang werd gemaakt kwam de bal vaak niet uit. Wel zijn er enkele goede kansen geweest van beide ploegen. Thes Sport probeerde het vooral op afstandschoten terwijl Genk VV voor de combinaties ging. Zo probeerde Olivier de keeper te verschalken in de korte hoek, maar de keeper lag snel plat. Ook Robin kwam ingelopen aan de 1ste paal na een hoekschop, maar zijn kopbal ging hoog over. Dit waren zowat de beste kansen, want vaak ontbrak de laatste pass bij Genk VV. We gingen rusten met 0 - 0.

Rust, en de comeback van Laurens

De 2de helft had veel meer spektakel dan de 1ste helft. Laurens maakte zijn comeback na een lange blessure, en dat zorgde in het begin van de 2de helft meteen voor een doelpunt. Kenneth met de hoekschop en Laurens kopte aan de 2de paal binnen. Een betere comeback kon hij zich waarschijnlijk niet inbeelden, hij bracht Genk VV op voorsprong.

Thes Sport nam de touwtjes in handen

Genk VV kwam er na de goal nog even goed uit met een paar goede kansen, maar verder als dit geraakten ze niet. Thes Sport begon er meer en meer in te geloven, en ze vonden alsook de netten. Na een voorzet stond Niels met 2 man alleen aan de 2de paal, waarna een tegenstander de bal overhoeks binnenkopte. De kopjes gingen bij de Genkenaren wat hangen, maar over de gehele match gezien was dit een meer terechte eindstand geweest.

Toch was het het doorzettingsvermogen van Thes Sport dat hen de 3 punten schonk. Een crosspass van het midden naar de rechterflank, waarna deze man de bal mooi in de linkerhoek kon plaatsen. Dit op 5 minuten van het einde, Genk kon nog weinig forceren. De match eindigde met 1-2.

Mindere match, volgende week weer een nieuwe wedstrijd

Het was vandaag een mindere match van Genk VV. Vele afwezigen zorgde voor gepuzzel voor de trainer, en de slechte staat van het veld speelde in het nadeel van beide ploegen. Deze match best zo snel mogelijk vergeten, en ons concentreren op de volgende wedstrijd in en tegen Brustem.